<

Через «Ягодин» будуватимуть пасажирський міст і пункт пропуску для вантажівок

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:19 | 27.09.2019 / Новини / /
Перегляди
13
/ Коментарі відсутні

26-го вересня Волинська митниця ДФС розповіла про можливі напрямки розвитку: розбудова наявних пунктів пропуску, спорудження пасажирського мосту через Дорогуськ і Ягодин, а також реконструкцію пункту пропуску Устилуг та відкриття нового пункту пропуску Амбуків–Грудек лише для вантажівок.

Про це йшлося 26 вересня під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій, – повідомляють Волинські новини.

Заступник керівника Волинської митниці ДФС Василь Герман розповів, що у зв’язку з реорганізацією митної служби працівники митниці сподіваються оперативнішого управління.

«На жаль, зараз у Державно-фіскальній службі переважає податковий напрямок, і питання розбудови (пунктів пропуску,– ВН) не мало великого значення», – сказав Василь Герман.

Він представив також основні бачення розвитку волинської митниці. Зокрема, розповів, що Польща розпочала проєкт із реконструкції дороги Варшава–Дорогуськ та розбудови пункту пропуску Дорогуськ. Передбачається побудова до 2024 року пасажирського мосту в пункті пропуску. Загальна вартість робіт оцінюється у 255 мільйонів євро.

«При збільшенні своєї потужності польська сторона хоче, аби українська сторона теж збільшувала потужність найбільшого пункту пропуску в Ягодині», – зазначив Василь Герман і додав, що зараз громади, митниця та Луцький прикордонний загін співпрацюють, аби розширити пункт пропуску за рахунок вільних земельних ділянок.

Водночас в Ягодині невдовзі мають закінчитися роботи з облаштування вагових комплексів для осьового зважування транспортних засобів.

У наступному році передбачено теж реконструкцію пункту пропуску Устилуг, на ці роботи потрібно 63 мільйона гривень.

Щодо відкриття нових пунктів пропуску через польсько-український кордон, то Василь Герман зауважив, що Польща не вбачає перспектив у відкритті суто пасажирського пункту пропуску. Натомість не виключене відкриття пункту пропуску Амбуків–Грудек, який у перспективі обслуговуватиме тільки вантажні перевезення і зможе значно розвантажити Ягодин.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця