<

На хуторі у Старовижівському районі мешкає самотня бабуся, яка не спить, аби не згас вогонь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:52 | 16.12.2021 / Новини / /
Перегляди
1253
/ коментарів 5

У полі поблизу села Кримне Старовижівського району в напіврозваленій хаті, де немає ні електрики, ні опалення живе самотня 85-річна жінка.

Раніше дім бабусі згорів і вона змушена була жити у металевому вагончику, йдеться у відео соціального проєкту “Рожева душа”. 

Волонтери розповіли, що бабуся живе у полі, куди не можна добратись навіть автомобілем. Їм довелось туди їхати трактором. 85-річна бабуся мешкає в аварійній хаті, де немає ні електрики, ні опалення, разом із трьома собаками.

Сивочола зізналася, що не спить вже чотири роки поспіль, бо ж треба стерегти вогонь. Щоб не згас… Каже, що іноді, як задрімає, їй сниться молодість і женихи.

“Якщо ось так топиться, то звечора млосно, не можна ніяк… А я спати не сплю. Вже років зо чотири не можна спати. Лежу тілько, накриюся. А щось ще й сниться. То молода я, то женихи, то невідомо що”, – розповідає бабуся.

“Одягу на мені стільки, що не можу рухатись”, – каже жінка. 

Бабуся додає, що на світі є багато добрих людей, які їй допомагають. За її словами, коли стає скрутно: немає ні їжі, ні грошей, то Бог завжди їй посилає когось із небайдужих. 

“Який той Господь добрий. Як він тих людей добрих шукає”, – каже жінка. 

Вона також розповіла, що не вийшла заміж, бо не хотіла покидати матері. Раніше її дім згорів і вона змушена була жити у металевому вагончику. А потім їй купили цю хату. 

Соціальна працівниця каже, що допомагає літній жінці всім, чим може. Волонтери зазначають, що у будинку бабусі холодно, як на вулиці.

Вона постійно сидить біля пічки та підкидає дрова, але водночас бабуся ні на що не нарікає та ставиться до життя з гумором. Небайдужі збирають допомогу для літньої жінки. 

“Я їй кажу – у вас у дверях діри, а вона мені – добре, то так свіже повітря заходить”, – каже волонтерка Анастасія Рудик. 




коментарів: 5
  1. Бідацтво. Невже не можна прилаштувати бабусю в будинок для літніх людей? Це десь під с. Яревищем, біля річки Прип’ять.

  2. Чим вам не туристична локація!
    Буде мати шалений успіх, просто треба поширити по за межі країни.
    Такого більш ніде не знайдеш, навіть у смердючій Індії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер