<

На Херсонщині жорстоко побилися школярки. Натовп підбурював та знімав на відео

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:24 | 13.11.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Каховці Херсонської області одна дівчина-підліток жорстоко побила іншу на очах у натовпу школярів, які заохочували дівчат до бійки та знімали її на мобільні телефони

Відео інциденту опублікував Дмитро Шакін у Facebook, – пише Еспресо.

«Насолода від насилля серед підлітків-школярів – це вже схоже на діагноз суспільству і виховній складовій сучасної системи освіти в Україні. Гадаю, що оприлюднення цього відео дозволить батькам впізнати своїх дітей і провести з ними відповідну виховну роботу, а адміністраціям вказаних закладів звернути додаткову увагу на виховний аспект «навчально-виховного процесу», – написав Шакін.

https://youtu.be/t37_yt6NKDI

Глава слідчого відділу Каховського відділу Головного управління Національної поліції у Херсонській області Валерій Кострецов прокоментував подію виданню «Українська правда».

«Бійка відбулася 4 листопада у сосновому бору. Двоє учениць 8 та 9 класу побилися. Відкрито кримінальне провадження за фактом нанесення умисних легких тілесних ушкоджень. Рішення буде прийнято за результатами судово-медичної експертизи потерпілої. Експертизи ще не було», – повідомив Кострецов.

За бійкою спостерігали десятки підлітків і жоден з них не втручався у те, що відбувалося. Подія сталась у місті Каховка Херсонської області. Її дійові особи – учні шкіл №1-3.

За словами слідчого, причиною бійки стало те, що дівчата викладали фотографії у соцмережі й коментували їх одна одній – далі сталися сварки у переписці.

«На цьому підґрунті вони домовилися зустрітися і розібратися на нейтральній території. Вибрали цей сосновий бір і там з’ясовували стосунки щодо цих публікацій», – додав Кострецов.

Він також пояснив, що дівчині, яка побила іншу школярку, з урахуванням того, що вона неповнолітня (14 років) загрожують хіба «примусові заходи виховного характеру».

Факт приховування злочину (як от натовп, який спостерігав за бійкою та підбурював, не викликаючи правоохоронців) береться до уваги у випадках тяжких злочинів.

«Поки що йдеться про легкі тілесні ушкодження. Можливо, судово-медична експертиза покаже інші результати. Тоді ми даватимемо юридичну оцінку скоєному. Ми також детально проаналізуємо відео. Постраждала не у лікарні – вона перебуває вдома», – додав Кострецов




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа