<

На Донбасі ворог 10 разів відкривав вогонь, один військовий ЗСУ поранений

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:15 | 10.03.2020 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На Донбасі, 9-го березня збройні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню. У результаті обстрілів один український військовий зазнав бойового ураження. 

Про це повідомляє пресслужба ООС у фейсбук.

Зазначається, що бойовики застосовували заборонені мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатомети різних систем, БПЛА, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Чотири обстріли було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”: поруч з населеними пунктами Широкине та Гнутове – з безпілотника бойовики скинули ВОГ-17; двічі неподалік від Авдіївки – вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Шість обстрілів зафіксовано у районі оперативно-тактичного угруповання “Північ”: поруч з Оріховим – з міномета калібру 120 мм бойовики випустили 5 мін; поблизу Зайцевого – з 82-мм міномета – 4 міни; неподалік Водяного – з міномета калібру 82 мм – 4 міни, а також зафіксовано 4 постріли зі станкового протитанкового гранатомета; в районі населених пунктів Новолуганське, Луганаське та Травневе – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

“Противник, нехтуючи правилами Міжнародного гуманітарного права, здійснив обстріл санітарного автомобіля. Відтак за допомогою безпілотних літальних апаратів ворог скинув два заряди ВОГ-17 на дах транспортного засобу, який мав маркувальні емблеми Червоного хреста”, – йдеться у повідомленні штабу ООС.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер