<

На Донбасі поранили двох українських військових

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:40 | 6.02.2021 / Новини / , , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

6-го лютого в районі населених пунктів Торецьк та Сєвєродонецьк у зоні бойових дій на Донбасі бойовики поранили двох українських військових.

Про це повідомили в українській делегації для участі в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, – передає Громадське.

Там зазначили, що сталося це близько 13:00. Військовим надали медичну допомогу. Їхній стан задовільний, вони перебувають у лікувальних закладах.

У делегації також зазначили, що українська сторона СЦК застосувала координаційний механізм на обох ділянках, де відкривали вогонь, і там ввели «режим тиші». Про обстріли повідомили спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ.

За минулий день, 5 лютого, бойовики шість разів порушили режим припинення вогню в зоні бойових дій на Донбасі. Обійшлося без втрат і поранених серед українських військовослужбовців.

Перемир’я» на Донбасі

Новий режим припинення вогню на Донбасі почав діяти з 27 липня 2020 року. Понад місяць його головним досягненням вважалося те, що немає втрат серед військових. Проте пізніше обстріли відновились, і дотепер за час «перемир’я» загинуло вже восьмеро українських військових.

Від початку «перемир’я» наприкінці липня 2020 року й до вечора 4 лютого 2021 року Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ нарахувала 8 077 порушень режиму тиші — зокрема 2 982 вибухи, 1 040 невизначених боєприпасів, що пролетіли, 99 спалахів дульного полум’я, 60 освітлювальних ракет і щонайменше 3 896 черг і пострілів.

В ОБСЄ порушенням вважають кожний постріл або вибух, а в штабі ООС обстріли однієї позиції вважають одним фактом порушення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа