<

На Донбасі під обстріл потрапили урядовці, народні депутати й іноземні журналісти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:49 | 19.02.2022 / Новини / /
Перегляди
505
/ Коментарі відсутні

У зону проведення Операції Об’єднаних сил на Донбасі 19-го лютого прибула група представників Верховної Ради та Кабінету Міністрів, а також світових та українських ЗМІ. Згодом стало відомо, що вони потрапили під обстріл.

Про поїздку повідомляє пресслужба Міністерства оборони, – передає Громадське.

Серед них, зокрема, секретар РНБО Олексій Данілов, віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук, голова Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич, голова фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія, заступник головнокомандувача Збройних сил Євген Мойсюк.

За дорученням президента Володимира Зеленського посадовці мали побувати на лінії зіткнення — передусім у тих місцях, які за останні дні постраждали від обстрілів бойовиків.

Згодом речниця «Слуги Народу» Юлія Палійчук написала, що на одній із позицій посадовці та журналісти потрапили під обстріл. Їх евакуювали до укриття. Інформації про постраждалих немає.

Згодом Арахамія повідомив, що обстріл стався поблизу Новолуганська, бойовики випустили близько 10-12 снарядів 122 мм з порушеннями Мінських домовленостей. Жертв немає.

У Міноборони казали, що ця поїздка українських посадовців має продемонструвати відсутність будь-яких агресивних намірів з боку України й надати сигнал мешканцям тимчасово окупованих територій, що Україна чітко дотримується своїх зобов’язань і виступає за політико-дипломатичний сценарій розв’язання конфлікту.

Своєю чергою Палійчук повідомляла, що на Донбас, окрім інших, прибули також народні депутати Юрій Мисягін і Мар’яна Безугла. За її словами, посадовці проведуть на Донбасі моніторинг безпекової ситуації, поспілкуються з військовими, а також передадуть закуплені напередодні дрони.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер