<

На Донбасі під час обстрілів були поранені вісім військових

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:36 | 23.08.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Біля Авдіївки відбувся бій з наближенням сепаратистів до позицій, зазначили силовики.

За минулу добу на Донбасі були поранені вісім військовослужбовців, повідомив спікер Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко. Дані вказані на сайті штабу АТО.

Також під час воєнних дій загинули п’ятеро сепаратистів і ще четверо були поранені, зазначив керівник. За його словами, втрати понесли 7-ма бригада, а також 9-ий і 11-й полки противника.

За даними штабу АТО, загострилася обстановка на луганському напрямку. Тут зафіксували 12 обстрілів, три з яких – з важкого озброєння. Вчора, 22 серпня, після 17:00 під інтенсивний обстріл потрапила Станиця Луганська. По ній вели вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів, бронетехніки і міномета, зазначили в прес-центрі.

Також під обстріл потрапили Лопаскіне, Кримське і Золоте. За даними штабу АТО, з тилового Трипілля в 15 км від фронту сепаратисти випустили шість снарядів.

На донецькому напрямку зафіксували 22 обстріли (14 – з важкого озброєння). За даними штабу, як і раніше, мінометний вогонь вели по промзоні Авдіївки і прилеглим районам (Кам’янка та Новоселівка Друга). По позиціях військових випустили 40 снарядів, зазначив Лисенко.

Окрім того, через інтенсивний обстріл сепаратисти перекинули в район Ясинуватої сім вантажівок з боєприпасами. Ще кілька обстрілів зафіксували в Луганському, Верхньоторецькому і Пісках.

Також вчора близько 05:00 пройшов бій в Авдіївській промзоні. За даними прес-центру, група сепаратистів перетнула лінію розмежування у напрямку до оборонних рубежів військових. Після цього у 80 м вона почала ладнати свої позиції. В результаті розпочався бій тривалістю близько 40 хв. При цьому військові вбили трьох окупантів і захопили кулемет, повідомив Лисенко.

У той же час на маріупольському напрямку сталися 22 обстріли, десять з яких – з мінометів. “Основні бойові дії тривають на крайній півночі і півдні. Це район Красногорівка-Мар’їнка та Широкине відповідно”, – зазначено в повідомленні. Тут по позиціях військових випустили понад 130 мін з мінометів. Ще кілька обстрілів зафіксували в Новотроїцькому, Гранітному, Водяному і Гнутовому.

Також опівночі з артилерії відкривали вогонь по с. Солодке Донецької області, повідомив прес-офіцер української сторони СЦКК Вадим Бакай. Обстріл вели з боку Оленівки, при цьому снаряди потрапили на територію агрофірми.

“У результаті потужних вибухів боєприпасів був зруйнований дах зерносховища в трьох місцях (тут зберігається урожай зернових), – заявив Бакай. – Також були пошкоджені дах, зовнішні стіни і вікна комбікормового цеху. На прилеглій території агрогосподарства численні воронки від розривів снарядів, уламками яких посікло вантажний автомобіль КамАЗ і автотракторне устаткування.”

Також пошкоджені зовнішні стіни, дах і перекриття трьох будівель ферми. За даними СЦКК, у серпні від обстрілів постраждали чотири агрогосподарства.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця