<

На Донбасі бойовики шість разів порушили режим «тиші»: один військовий загинув, двоє — поранені

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:11 | 8.08.2021 / Новини / , , /
Перегляди
82
/ Коментарі відсутні

Бойовики вчора, 7-го серпня, шість разів порушували режим припинення вогню у зоні бойових дій на Донбасі. Внаслідок обстрілів один український військовий загинув, ще двоє — дістали поранення.

Про це повідомляє штаб операції Об’єднаних сил.

Так, бойовики обстрілювали військових, які у Пісках допомагали цивільним відновлювати інфраструктуру. Загинув 32-річний молодший сержант Ярослав Семеняка.

Ще двоє військових дістали поранення, стан здоров’я одного з них — важкий, іншого — задовільний.

Крім Пісків, бойовики обстріляли Шуми, Невельське, Кримське та Золоте-4. На Луганщині також зафіксували проліт безпілотника бойовиків типу «Орлан-10» із перетином лінії зіткнення.

У штабі заявили, що українські військові відкривали вогонь у відповідь.

Станом на 7:00 8 серпня бойовики не обстрілювали українські позиції.

Ситуація на Донбасі

З 27 липня 2020 року там запрацювало нове перемир’я. Протягом перших місяців на Донбасі справді суттєво зменшилася кількість обстрілів, проте зараз спостерігається нове загострення.

Як нам 22 липня повідомили в ЗСУ, протягом режиму «тиші» внаслідок обстрілів бойовиків загинули 45 військовослужбовців. Після того стало відомо про смерть у лікарнях ще двох поранених військових: Олександра Горбенка та Дмитра Сівоконя. 7 серпня на Донбасі загинув ще один військовий. Ще приблизно 150 українських військовослужбовців зазнали поранень.

До цієї статистики не входять випадки, коли солдати підриваються на вибухівці. За даними Міноборони, станом на 2019 рік на підконтрольній Україні території Донбасу було заміновано приблизно 700 тисяч гектарів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер