<

На Донбасі біля Петрівського розпочалось розведення сил

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:47 | 9.11.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

9-го листопада на лінії розмежування біля н.п. Богданівка та Петрівське (Донецька обл.) почалося розведення сил та засобів. 

Про це повідомляє УП, з посиланням на прямий ефір прес-центру “Маріуполь” у фейсбук.

За словами представника штабу операції Об’єднаних сил, процес розведення триватиме до 12 листопада.

“За нашою інформацією, на тому боці (непідконтрольному Україні – ред.) теж почалося розведення. Вони випустили зелену ракетницю і після цього почалося розведення”, – повідомив у коментарі журналістам заступник командувача ООС.

Перед початком бойовики та Україна по черзі здійснили залпи ракетниць зеленого кольору, які стали умовними сигналами до початку розведення і приступили до відведення сил на ділянці Богданівка-Петровське.

Перед цим були запущені ракетниці білого кольору, за допомогою яких сторони заявили один одного про готовність до розведення.

Розведення має дзеркально відбуватися на відстань 1 км від лінії розмежування.

Розведення сил і засобів сторін конфлікту вже відбулося на двох ділянках – №1 в районі селища Станиця Луганська та №2 в районі міста Золоте Луганської області.

Що передувало:

  • 9 листопада українська сторона заявила, що готова до початку практичного етапу розведення сил та засобів на ділянці №3 в районі населених пунктів Богданівка і Петрівське Донецької області.
  • РосЗМІ пізніше заявили, що Україна і “ДНР” приступили до відведення сил від лінії зіткнення в районі Петрівського. За ситуацією в районі розведення сил стежать співробітники СЦКК і спостерігачі ОБСЄ, повідомив ТАСС.
  • 8 листопада бойовики зірвали розведення сил та засобів на ділянці №3 в районі населених пунктів Богданівка і Петрівське Донецької області.
  • Командувач ООС Володимир Кравченко на брифінгу заявив, що дзеркальне розведення у Петрівському має розпочатися 9 листопада з 12.00, якщо його не зірвуть бойовики. На момент цієї заяви не було підтвердження бойовиків про готовність до розведення.
  • Після розведення сил у Петрівському і Золотому штаб планував почати розведення у районі Богданівки, потім – ще на 4-х ділянках, а тоді вже вздовж усієї лінії зіткнення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер