<

На Дніпропетровщині затримли командира роти, який вписував підлеглих у ротацію в ООС за хабарі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:31 | 27.07.2021 / Новини / , , /
Перегляди
276
/ коментарі 2

У Дніпропетровській області затримали командира роти однієї з військових частин під час отримання хабара від підлеглого за надання статусу учасника бойових дій. Він Збройних сил України розробив схему видачі УБД без фактичного перебування військових у районі проведення Операції Об’єднаних сил.

Про це інформують Державне бюро розслідувань і Служба безпеки України.

Користуючись тим, що з жовтня 2020 року його військова частина дислокується у районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі, командир роти за 40 тисяч гривень дописував у ротацію військових.

Оперативники задокументували декілька десятків військовослужбовців, які за документами мали бути на передовій лінії оборони, а насправді знаходились у себе вдома.

Капітана ЗСУ затримали “на гарячому” у місті Новомосковськ Дніпропетровської області під час отримання грошей від підлеглого військовослужбовця за те, що він буде значитись у районі проведення ООС на території Луганської та Донецької областей, однак фактично там не перебуватиме.

Служба безпеки України, яка здійснює оперативний супровід розслідування, повідомляє, що з жовтня 2020 року “послугами”посадовців військового гарнізону Дніпропетровщини із оформлення фіктивного УБД скористалися декілька десятків осіб.

Після закінчення строків відрядження до ООС військовослужбовці, які жодного дня не перебували на передовій, оформлювали собі статус учасників бойових дій із відповідними пільгами та державними виплатами.

За даними СБУ, коштувала така “послуга” 50% від щомісячної премії в 20 тисяч гривень, що встановлювалась їм на час перебування в зоні проведення ООС.

Командиру роти як організатору схеми слідчі ДБР повідомили про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, проводяться обшуки, встановлюється повна кількість військовослужбовців, які скористались послугами командира роти та отримали статус УБД.




коментарів: 2
  1. На жаль чим довше триватиме це протистояння і туман щодо перспектив його закінчення, тим більше буде таких аферистів, які пропонуватимуть свої послуги подібного характеру. І багато користуються чи скористаються цими послугами. Хто ж не хоче отримувати різні пільги від держави на халяву?
    Подібне було коли сталась аварія на ЧАЕС в 1986р. Справжніх ліквідаторів залишилось одиниці, а халявщиків, які так само зробили собі посвідчення учасника чи постраждалого тьма-тьмуща і жирують непогано до цього часу.

  2. А потім такі ветерани ше й найголосніше гамір роблять, шо їх у маршрутки не беруть

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер