<

На давній будівлі в Ковелі виявили 90-літні написи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:21 | 1.02.2019 / Новини / /
Перегляди
12
/ Коментарі відсутні

На стіні однієї зі старих будівель Ковеля знайшли давні «автографи» – прізвища та ініціали, видряпані на цеглі близько 90 років тому.

Про це написав Сергій Товкач у Фейсбуці.

Будівля розташована на вулиці Залізничній, 17. 

На початку минулого століття там було залізничне училище, нині – «Ковельська лінійна санітарно-епідеміологічна станція на Львівській залізниці» МОЗ України.

Очевидно, що тогочасний уряд Російської імперії потребував кваліфікованих залізничних кадрів, саме тому в крупному транспортному вузлі – Ковелі відкрили залізничне училище. І невідомий фотограф зафіксував на фронтоні напис: «Училище. 1901».

Наступні десятиліття неабияк змінили політичну карту світу. У вирі Першої світової війни зникли як Російська імперія, так і Австро-Угорська з Німецькою імперії, війська яких топтали ковельську землю. Згодом, по наслідках радянсько-польської війни наше місто на два десятиліття опинилося під владою Другої Речі Посполитої…

Сергій Товкач прийшов сфотографувати будівлю,
яка, вочевидь, залишилася однією з небагатьох вцілілих після буремного воєнними лихоліттями XX віку.

Поки вибирав кращий ракурс, до нього підійшов незнайомець, що розчищав сніг біля будівлі, і порадив сфотографувати надписи на стінах.

«Придивився – на жовтуватій цеглі стіни ганку проступили численні написи-автографи! «Slominski.III/IV 1931», «Wowczynnikow», «Rychlinski, 22», «Pikulski», «Lassota», «Wanda Wojcikowna. Rok 1933», – поділився автор.





Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер