<

На COVID-19 в Україні тестуватимуть усіх, хто матиме ознаки ГРВІ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:14 | 13.12.2020 / Новини / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

В Україні на COVID-19 тестуватимуть усіх, хто матиме ознаки гострого респіраторного вірусного захворювання.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає УНІАН.

«Тепер будемо тестувати людей з будь-якими ознаками респіраторного захворювання, незалежно від того, чи відповідає симптоматика коронавірусній хворобі. Будь-які респіраторні захворювання – будуть проводити ПЛР-тести, щоб підтвердити чи спростувати діагноз COVID-19. При цьому плануємо робити не менше 1 мільйона тестів на місяць», – сказав він.

При цьому Степанов зазначив, що проводитимуть не лише ПЛР-тестування, але і швидкі ІФА-тести.

За словами міністра, якщо швидкий тест підтвердить наявність захворювання, то його результати потрібно буде підтвердити чи спростувати за допомогою ПЛР-тесту.

11-го грудня заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко поінформував, що МОЗ оновило стандарти медичної допомоги при коронавірусній хворобі у частині підходів до тестування.

У наказі МОЗ уточнено, хто саме підлягає лабораторному обстеженню на РНК SARS-CoV-2, зокрема це особи: з підозрою на COVID-19; ознаками тяжкого гострого респіраторного синдрому (ТГРС); ознаками інших гострих респіраторних вірусних інфекцій; ознаками пневмонії.

Також, згідно з документом, передбачено перелік осіб, яким робитимуть попереднє скринінгове обстеження з використанням швидких тестів на визначення антигену SARS-CoV-2:

  • з підозрою на COVID-19;
  • ознаками ТГРС;
  • ознаками інших ГРВІ;
  • ознаками пневмонії;
  • хто був у тісному контакті з особою з підтвердженим випадком на COVID-19;
  • які повертаються з регіонів зі значним розповсюдженням COVID-19;
  • які підлягають плановій госпіталізації.

Ляшко наголосив, що позитивний результат швидкого тесту на визначення антигену SARS-CoV-2 повинен бути підтверджений за допомогою ПЛР.

Винятком є позитивний результат швидкого тесту на визначення антигену SARS-CoV-2 у пацієнтів, які відповідають визначенню підозрілого або ймовірного випадку захворювання на COVID-19.

Також МОЗ дозволило використовувати швидкі тести на визначення антигену SARS-CoV-2 для скринінгових досліджень медпрацівників та інших категорій працівників та при планових госпіталізаціях.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця