<

На честь Грети Тунберг назвали новий вид жука. Як він виглядає?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:08 | 26.10.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Новий вид жука назвали на честь шведської екоактивістки Грети Тунберг. Повна назва комахи – Nelloptodes gretae.

Вчений Майкл Дарбі каже, що таким чином вирішив відзначити видатний вклад Грети в боротьбу за збереження навколишнього середовища, – пише BBC News Україна.

“Я дійсно є великим прихильником Грети, – каже вчений. – Вона – великий захисник нашої планети і вона неймовірна у тому, що робить. Тому я подумав, що маю хорошу можливість це відзначити”.

Майкл Дарбі упродовж тривалого займається дослідженням і описом групи комах сімейства Ptiliidae.

Вчений виявив новий вид комахи, коли вивчав зразки ґрунту з Кенії, які ще з 1960-х зберігаються в Музеї природознавства у Лондоні.

Одна з головних характеристик жука, названого на честь Грети Тунберг, – його мініатюрні розміри: довжина комахи не перевищує 1 міліметра.

“Ці жуки настільки маленькі, що моя дружина описала як “живі крапки”. Але насправді багато з них набагато менші за крапку”.

Нагадаємо, Грета Тунберг – 16-річна шведська екоактивістка, яка отримала популярність упродовж останнього року.

Минулого року вона заявила, що відмовляється ходити в школу по п’ятницях – поки політики не будуть виконувати Паризьку угоду щодо клімату. Так Грета привернула до себе увагу всього світу і відтоді швидко стала чи не головним символом сучасного екоактивізму.

Минулого місяця вона вкотре опинилася в центрі уваги ЗМІ, коли виступила на Генеральній асамблеї ООН: дівчина відзначилася емоційною промовою, в якій звинуватила світових лідерів у недостатній боротьбі проти змін клімату.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер