<

На Чернігівщині знайшли повішеним 5-річного хлопчика

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:51 | 24.02.2020 / Новини / /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні

Ввечері 19-го лютого 5-річного хлопчика знайшли повішеним у дворі власного будинку в Малій Дівиці Прилуцького району в Чернігівської області.

Дитину виявила мати та викликала фельдшерку, яка намагалася реанімувати хлопчика, – передає Суспільне ЮА.

Померлий – один із чотирьох дітей в родині. За словами фахівця із соціальної роботи Тетяни Парубець, родина рік була під соціальним супроводом через невідповідність санітарним нормам у помешканні та зловживання алкоголем батька.

Трагедія трапилась у середу близько шостої вечора. Першою на допомогу покликали фельдшерку, яка живе по сусідству. Жінка намагалася реанімувати хлопчика.

«Дитина вже була без ознак життя. Але, ну, звичайно, як, по-людськи, по-сусідськи, намагалися щось робити, проводили реанімаційні заходи. Тітоньки допомагали цього хлопчика, але нічого не могли вже зробити. Коли робили штучне дихання то помітили, що на шиї темна смужка», – розповідає фельдшерка Марина Хороша.

Говорити на камеру батьки та родичі хлопчика відмовились. Сусід Юрій Сердюк, який спілкувався з батьками, розповів їх версію того, що сталося.

«Вони у дворі вчотирьох грались. Вона їх забрала до хати, щоб поїсти їм на вечір, а він попросився на вулицю до туалету. Вона так розказує. А тоді, він побіг і немає його, а вона побігла за ним і знайшла його, що він висить. По вчорашнім словам його, що він там чи козу, чи козеня розбирав, і забув познімати ці мотузки. Лавочка стояла і дві петлі було», – розповідає сусід Юрій Сердюк.

Всього у родині 4-ро дітей, віком від 2 до 8 років. Їх матері – 28. Сусіди про сім’ю говорять так.

Сергій Копаниця:

«Немає нагляду. Сім’я не благополучна, батько п’є. – Це ми чули, а мати? – Ну а що мати, мати наскільки є можливість намагалася за ними доглянути, вона ніде не працює».

За словами фахівця із соціальної роботи Тетяни Парубець, родина рік була під соціальним супроводом через невідповідність санітарним нормам у помешканні та зловживання алкоголем батька.

«Вони виправлялись, вони всі рекомендації виконували. Дітки були дружелюбні, ніяких погроз не було, вони входили в контакт, легко спілкувались. По суті це просто нещасний випадок. Загрози життю дітей немає і не було ніколи. Вони люблять своїх дітей», – каже фахівець із соціальної роботи Малодівицької селищної ради Тетяна Парубець.

У службі у справах дітей селищної ради давати коментарі відмовилися.

Завідувачка місцевого дитсадка Марина Федорченко каже: останні 2 тижні хлопчик не відвідував заклад.

«В дитини виявлені ознаки педикульозу визвали батьків попросили обробити дитину і до садочка з’явитись з довідкою. Два тижні дитини не було, вихователь моніторила ситуацію, зверталася до батьків, яка причина, нам пояснювали тим, що так як у школі карантин у них багато маленьких дітей, водить його нікому. Ну відповідно, ми ввійшли в їхнє положення», – говорить завідувачка дошкільного навчального закладу «Ромашка» Марина Федорченко.

Як сказала речниця поліції області Юлії Ковтун, поліція призначила експертизи, які встановлять причину смерті п’ятирічного хлопчика.

«Правоохоронці розглядають всі можливі версії загибелі хлопчика. У поліції відкрили кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство». Триває досудове розслідування».

Наразі обставини події встановлюються, призначено низку експертиз, розпочато кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (з поміткою «нещасний випадок»), – повідомляє поліція Чернігівської області.

Триває досудове розслідування.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер