<

На Буковині і Житомирщині введуть надзвичайну ситуацію через коронавірус – Зеленський звернувся до українців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:52 | 16.03.2020 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Володимир Зеленський заявив про запровадження надзвичайної ситуації на Житомирщині та Буковині.

Про це він сказав у відеозверненні, опублікованому на сторінці Президента у фейсбук.

“В областях, де були підтверджені випадки коронавірусної хвороби, а саме в Чернівецькій та Житомирській, – запровадити режим надзвичайної ситуації з 17 березня 2020 року”, – сказав Зеленський.

В указі глави держави, зазначено, що створено координаційну раду з протидії поширенню коронавірусу COVID-19 як консультативно-дорадчий орган при президентові України.

Визначено, що основним завданням ради є моніторинг ситуації та напрацювання пропозицій щодо здійснення ефективних заходів, спрямованих на протидію поширенню. COVID-19 в Україні.

Встановлюється, що координаційна рада з протидії поширенню COVID-19 має право:

  • одержувати в установленому порядку від державних органів та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій інформацію, документи та матеріали;
  • запрошувати на засідання та заслуховувати інформацію представників міністерств, інших центральних і місцевих органів виконавчої влади, керівників державних підприємств, установ та організацій з питань, що належать до її компетенції.

До координаційної ради, крім Зеленського, входять глава МВС Арсен Аваков, секретар РНБО Олексій Данілов, голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко, міністр охорони здоров’я Ілля Ємець, керівник Офісу президента Андрій Єрмак, міністр інфраструктури Владислав Криклій, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, заступник міністра охорони здоров’я головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, міністр оборони Андрій Таран, начальник Генерального штабу головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, перший помічник президента Сергій Шефір, прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Секретарем координаційної ради визначено заступника керівника Офісу президента Кирила Tимoшенка.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер