<

На блокпосту в Камінь-Каширському районі зловили бойовика «ДНР», який видавав себе за монаха

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:04 | 24.12.2022 / Новини / , /
Перегляди
1181
/ Коментарі відсутні

На блокпосту в Камінь-Каширському районі затримали іноземного громадянина, який видавав себе за паломника, а насправді виявився членом «ДНР».

Про це в інтерв’ю Волинським Новинам розповів очільник Головного управління Національної поліції у Волинській області Юрій Крошко.

“На блокпосту в Камінь-Каширському районі було затримано громадянина росії – засудженого, який відбуває реальне покарання. Чоловік видавав себе за монаха-паломника, мав відповідний вигляд – борода, волосся, зібране у хвіст.

Перетнув українсько-білоруський кордон уплав, через болота, йшов увесь мокрий. Переконував, що він нібито вірянин і мандрує в Почаївську лавру. Чому пішки? Мовляв, паломник, тому так”, – розповів Юрій Крошко.

Однак на блокпосту відразу розчули його російський говір, української мови він до пуття не розумів. Було ясно, що людина не з наших країв. Стали детальніше з ним працювати, оглянули одяг, речі.

Виявилося, що Білоруссю він пересувався на автобусах – знайшли квитки, натомість Україною нібито мав мандрувати пішки. Дивним видавалося, що на території різних країн у нього різний спосіб паломництва.

“Зрештою він виявився членом незаконного збройного формування – так званої «ДНР», брав участь у бойових діях на боці терористів. Ми передали його Службі безпеки, адже це їхня підслідність. І нині його засуджено до реальної міри покарання, відбуває його в українській установі відбування покарань.

Чи був він на момент затримання диверсантом та чи були у нього якісь завдання – це вже питання до тих, хто розслідував цю справу. Та навряд він був паломником”, – повідомив Юрій Крошко.

Крім того, наявність блокпостів, відзначає полковник, допомагає з-поміж іншого боротися і з незаконним обігом зброї.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця