<

“Бандерштат” зібрав 50 тисяч гривень на потреби військових

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:34 | 20.08.2015 / Новини / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

За рахунок продажу квитків на фестиваль українського опору «Бандерштат-2015», який відбувався в Луцьку з 31 липня до 2 серпня, організаторам вдалося зібрати 50 тисяч гривень. На ці кошти придбають тепловізор для 14-ї механізованої бригади ЗСУ.

Рішення щодо купівлі цього приладу прийняли під час зустрічі оргкомітету з командиром 14-ої бригади. За його словами, на передовій бійцям не вистачає саме тепловізорів. Днями організатори «Бандерштату» придбають оптичні апарати і передадуть волинським воякам на фронт, – інформує прес-служба фестивалю.

«Ми вирішили підтримати 14-ту бригаду, бо це найбільше військове з’єднання на Волині. До того ж, вони понесли найбільші втрати і потребують підтримки нашої громади», – зазначив голова оргкомітету Ігор Гузь.

Також завдяки аукціону, який проводили інтернет-видання Волинське Агентство Розслідувань спільно з оргкомітетом фестивалю «Бандерштат», вдалося виручити 3,400 тисячі гривень. 14 футболок із емблемами гуртів, які оформила художниця Маргарита Паламарчук, продавали напередодні та під час фестивалю. Всі кошти передадуть на потреби 14-тої бригади.

«Волонтерська гостина» на «Бандерштаті» назбирала 6,104 тисячі гривень 45 копійок. За ці кошти придбали коліматорний приціл для бійця 72-ї бригади Максима.

Також на фестивалі цивільний корпус «Азов» проводив збір коштів на потреби бійців полку.

Усі відвідувачі фестивалю мали можливість взяти участь в ініціативі благодійного фонду «Овес», яка полягає у зборі кришечок від пластикових пляшок. Вони передаються на переробку та виготовлення протезів і їх частин для воїнів АТО. Цього року фестиваль українського опору «Бандерштат» відвідало шість тисяч гостей. Завдяки підтримці Міністерства сім’ї, молоді та спорту безкоштовно завітати на фестиваль змогли 300 бійців із «Азову», «Айдару», «ДУКу», «Дніпра-1», «Донбасу» та 14-ї бригади.

До слова, минулого року оргкомітет фестивалю «Бандерштат» зібрав кошти на броньований позашляховик для батальйону «Айдар».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок