<

На «Армію дронів» для ЗСУ вже зібрали 755 мільйонів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:22 | 3.08.2022 / Новини / , /
Перегляди
79
/ Коментарі відсутні

У рамках проєкту «Армія дронів», який стартував на платформі United24, вже вдалося зібрати 755 мільйонів гривень для закупівлі безпілотників на потреби ЗСУ.

Про це повідомив віцепрем’єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, – передає Укрінформ.

«Завдяки цьому проєкту ми вже зібрали 755 мільйонів гривень на закупівлю дронів. Найпопулярніші країни, що є донорами, – Америка, Великобританія, Ірландія, Німеччина, Франція, Швейцарія, Австралія, Ізраїль», – зазначив він.

За словами віцепрем’єра, в рамках проєкту також активно відбувається навчання пілотів, уже підготовлено 400 операторів. Крім цього, планується найближчим часом збільшити кількість шкіл, де військовослужбовців навчатимуть керувати безпілотниками.

«Дуже важливо, щоб були досвідчені пілоти, які могли б використовувати цих «пташок». Для цього ми допомагаємо розвиватись школам, де вчать керувати дронами. Зараз в нас працює дві активні школи, але найближчим часом буде ще плюс десять таких навчальних закладів», – додав Федоров.

«Армія дронів» – проєкт, започаткований Генеральним штабом ЗСУ та Міністерством цифрової інформації. Це комплексна програма, в рамках якої запланована системна закупівля дронів, їх ремонт, а також курси навчання відповідних фахівців. Проєкт стартував 1 липня цього року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер