<

На акції у підтримку Стерненка поліція побила та затримала активістів: причетних правоохоронців відсторонили

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:10 | 15.06.2020 / Новини / , /
Перегляди
12
/ коментарі 4

15-го червня під Шевченківським судом Києва, який обирає міру запобіжного заходу екскерівнику одеського “Правого сектора” Сергію Стерненку, підозрюваному в умисному вбивстві, сталися сутички і є затримані.

Про це повідомляє УП, посилаючись на різні ЗМІ.

“Беркут б‘є людей під судом! Є затримані”, – написав сам Стерненко у Телеграмі.

“П’ятеро осіб затримані. Їх доставляють до райвідділу поліції”, – повідомила речник Нацполіції Оксана Блищик.

За словами речника фракції “Голос” Яреми Духа, під судом сталися сутички, Нацгвардія оточила протестувальників. 

Депутати “Голосу” шукали затриманих протестувальників, оскільки не було зрозуміло, хто їх забрав.  

За даними “Радіо Свобода”, поруч із будівлею Шевченківського райсуду поліцейські затримали активіста Миколу Виговського. Причини затримання наразі не відомі.

Представники демонстрантів заявили, що бачили, як поліцейські били ногами Виговського, який був ведучим заходу на підтримку Стерненка. 

До затриманого, який перебуває в автозаку, допустили медиків, а також депутата Верховної Ради Ярослава Юрчишина.

Микола Виговський був кандидатом у народні депутати на виборах 2019 року за списком партії “Голос” (номер 64 у списку).

Журналіст Павло Островський заявив, що також серед затриманих Віталій Овчаренко, Антон Коваленко та Андрій Мартиненко.  

Згодом у поліції повідомили, що затримали 5 осіб біля Шевченківського райсуду через те, що один із чоловіків спровокував конфлікт із журналістами, а інші перешкоджали поліцейським під час затримання правопорушника і нецензурно висловлювалися.

У результаті цього виникла штовханина.

Найбільш активних її учасників затримали, їх доставляють до управління поліції для встановлення анкетних даних і надання пояснень.

Після першочергової перевірки буде надана правова кваліфікація їхнім діям.

Нардеп від “Голосу” Роман Лозинський повідомив, що намагався з’ясувати, чому “Беркут “брутально затримує людей”, у результаті чого силу застосували і проти нього. 

У “Голосі” повідомили, що за цим фактом нардеп пише заяву щодо перешкоджання виконанню депутатських повноважень. Фракція також вимагає розслідувати інцидент, з’ясувати, хто відповідальний за напад, та суворо покарати винних.   

Згодом столична поліція призначила службове розслідування через застосування правоохоронцями сили біля Шевченківського райсуду Києва, де обирають запобіжний захід Сергію Стерненку, – повідомляє прес-служба поліції Києва.

Як стверджують правоохоронці, «спочатку один із чоловіків спровокував конфлікт із журналістами, а інші перешкоджали поліцейським під час затримання правопорушника і нецензурно висловлювалися».

Правову кваліфікацію діям п’ятьом затриманих дадуть після першочергової перевірки. Перевірять і дії самих правоохоронців.

«За фактом застосування сили поліцейськими під час затримання призначено службове розслідування, матеріали якого будуть передані до Державного бюро розслідувань», — йдеться у повідомленні.

Пізніше керівництво столичної поліції відсторонило двох працівників, які били ногами учасника акції біля суду, де обирають запобіжний захід Сергію Стерненку.

Про це у коментарі «Українській правді» заявив начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

«Виходячи з інформації у пресі, де є фото, на якому є дії, які можуть свідчити про можливе перевищення сили поліцейськими, мною призначена службова перевірка. Ці двоє осіб відсторонені від несення служби», — сказав він.

ЗМІ з’ясували, що постраждалим є Олександр Кір’яков.

Як розповіли Громадському на місці представники Червоного Хреста, їх не пропустили, аби в разі потреби надати допомогу тим чоловікам, яких затримали.

Станом на 17:50 у райвідділку поліції залишився один затриманий, він потребує допомоги медиків, решту відпустили. Згодом його теж відпустили.




коментарів: 4
  1. Правильно зробили,то срактивістам можна бити поліцейських,а поліцейські мають терпіти?!…

  2. А що то за цаца стерненко?Чого з ним нянькаються?І скільки вже ті активісти будуть погоду робити?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер