<

На адміністративному кордоні з Кримом відкрили пам’ятний знак

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:27 | 30.08.2021 / Новини / /
Перегляди
160
/ коментарі 4

29-го серпня з нагоди 30-ї річниці Незалежності України на КПВВ «Каланчак» у Херсонській області відкрили пам’ятний знак «Слава Україні! Героям слава! Крим – це Україна!», виконаний у формі гранітного серця. 

Його виконала родина скульпторів Рожик із міста Коростишева Житомирської області, повідомляє Укрінформ.

“Коростишівський скульптор заслужений художник України Віталій Рожик за три десятки років створив близько 500 робіт із природного каменю, зокрема, він творець десятка скульптур видатних українців. Тож коли ми звернулися з проханням зробити пам’ятний знак “Крим – це Україна!”, вони з дружиною Наталією навіть не вагалися”, – сказала Укрінформу організатор заходу, київський волонтер Марина “Квітка”.

За її словами, форма пам’ятного знаку обрана невипадково, адже Україна постійно пам’ятає події, пов’язані з окупацією сонячного серця країни – півострова Крим.

Перед відкриттям пам’ятного знаку, настоятель монастирю чину Василіян Української Греко-Католицької Церкви в Херсоні отець Віталій (Лотоцький) в супроводі священників УГКЦ отця Дмитра (Онуфрика) та отця Миколи (Тюрдьо) провів панахиду біля пам’ятника загиблим в АТО/ООС кримчанам.

Під час відкриття пам’ятного знака начальнику штабу Сухопутних військ Збройних сил України, командиру угруповання “Південь” генерал-майору Ігорю Танцюрі вручили дзвін пам’яті з меморіального комплексу “На горі Карачун”.

“Така відзнака – не випадкова, Ігор Іванович проводить величезну роботу з увічнення пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність. Він – найперший помічник волонтерів, жодна наша ініціатива не залишається без його підтримки, як, до речі, і відкриття цього знака на КПВВ “Каланчак”, – підкреслила Марина “Квітка”.




коментарів: 4
  1. Надмогильний пам’ятник “Крим–це Україна”. Нехай всохне без води. Тільки так це можна зрозуміти.

    • Висохне без води це як? По твоїй логіці виходить що якщо ти в мене поцупиш мобільник то я тобі його ще й поповнити маю?

      • трехчлен, будеш погано з мобільником поводитись – він від тебе втече, так шо поповнюй заздалегідь…

  2. Клятий Путін побачить то Крим точно віддасть та і кримчани як побачать одразу ж кинуться до неньки :-)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок