<

МЗС викликало посла Угорщини після звинувачень у втручанні в українські вибори

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:06 | 27.10.2020 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

26-го жовтня до МЗС України запросили посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто для вручення йому ноти протесту. Ноту вручили через факти політичної агітації угорських офіційних осіб на користь однієї з політичних партій на місцевих виборах України 25-го жовтня.

Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ, – передає ТСН.

“Угорському дипломату доведено позицію МЗС щодо неприпустимості виголошення у публічному просторі заяв офіційними особами Угорщини, особливо у день виборів, коли зобов’язує виборча тиша, із закликами до громадян України угорського походження голосувати за Партію угорців – Товариство угорської культури Закарпаття”, — повідомили у міністерстві. 

У МЗС зауважили, що такі дії угорських посадовців суперечать українському законодавству, яке забороняє іноземцям брати участь у передвиборчій агітації.

Міністерство вкотре закликало угорську сторону поважати законодавство України і не вчиняти кроків, які свідчать про пряме втручання у внутрішні справи України та не відповідають добросусідському характеру українсько-угорських відносин

“Зі свого боку, українська сторона залишається відкритою до конструктивної співпраці з Угорщиною з усіх питань, що становлять взаємний інтерес, на засадах взаємоповаги і взаєморозуміння”, — додали у дипвідомстві.

Нагадаємо, угорський міністр закордонних справ Петер Сіярто у неділю, 25-го жовтня, закликав угорців Закарпаття підтримати на місцевих виборах політичну силу КМКС “Партія угорців України”. 

25 жовтня МЗС заявило, що “у такий спосіб офіційний Будапешт нахабно підтвердив своє пряме втручання у внутрішні справи України і завдав підступного удару послідовним зусиллям України конструктивно вирішити наявні в українсько-угорських відносинах проблеми”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок