<

МЗС України засудило проведення «виборів» в окупованій Росією Абхазії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:51 | 22.03.2020 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Міністерство закордонних справ України засудило проведення «виборів президента» в Абхазії — регіоні Грузії, який окупувала Росія.

Про це йдеться у заяві МЗС.

«Україна не визнає жодних так званих виборів на окупованих територіях Грузії, оскільки вони проводяться під контролем країни-агресора, суперечать міжнародному праву і не мають жодних правових наслідків. Ці дії також спрямовані на подальше загострення безпекової ситуації в регіоні Чорного моря», — наголосили у відомстві.

МЗС згадало, що для Росії це звична практика — проводити «вибори» на окупованих нею територіях, аби спробувати легітимізувати наслідки агресії.

«Україна незмінно підтримує суверенітет і територіальну цілісність Грузії у межах її міжнародно визнаних кордонів», — йдеться в заяві.

Нагадаємо, колишній «президент» Абхазії Рауль Хаджимба подав у відставку у січні 2020 року через акції протесту проти його повторного обрання на посаду.

Тоді «гасити» кризу у невизнаній республіці приїжджав тодішній помічник президента РФ Володимира Путіна Владислав Сурков, який донедавна був куратором так званих «ЛНР» і «ДНР» від Кремля.

У нових «виборах» Хаджимба участі не брав.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер