<

МЗС Британії назвало брехливим інтерв’ю підозрюваних в отруєнні Скрипалів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:48 | 13.09.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Міністерстві закордонних справ Великої Британії заявили, що інтерв’ю Олександра Петрова і Руслана Боширова російським пропагандистським ЗМІ є спробою Росії приховати правду про отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

У британському МЗС відзначили, що Лондону ясно, що Петров і Боширов є співробітниками ГРУ, всупереч їхнім словами, повідомляє НВ з посиланням на Reuters.

“Уряду ясно, що вони є співробітниками російської військової розвідки, які використовували вкрай отруйну, незаконну хімічну зброю на вулицях нашої країни. Ми неодноразово просили Росію дати роз’яснення з приводу березневих подій в Солсбері. Сьогодні – вже не в перший раз – вони відповіли фальсифікаціями і брехнею”, – зазначили у відомстві.

Раніше на російському пропагандистському телеканалі RT вийшло інтерв’ю Петрова і Боширова. Вони заявляли, що приїхали в Солсбері, щоб “подивитися на знаменитий собор”.Росіяни запевнили, що до Великої Британії вони приїхали, щоб “відпочити і відірватися”.

Також за їхніми словами, вони працюють в фітнес-індустрії, а їх діяльність пов’язана з харчуванням для фітнесу.

Петров і Боширов розповіли, що вирішили дати інтерв’ю після того, як почули звернення президента РФ Володимира Путіна.

Путін також запропонував Петрову і Боширову прийти в ЗМІ і розповісти про себе. Він сподівається, що ці люди “самі з’являться і про себе розкажуть, це буде краще для всіх”.

5 вересня поліція Великої Британії назвала імена громадян Росії, підозрюваних в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів. За даними британських правоохоронців, ними є громадяни РФ Олександр Петров і Руслан Боширов.

Британський прем’єр Тереза Мей заявила, що підозрювані в отруєнні росіяни працювали на російську військову розвідку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер