<

Митники зупинили незаконну спробу вивезення лісоматеріалів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:12 | 3.12.2015 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Громадянин України мав намір вивезти за кордон пиломатеріали – дубові обрізні дошки, за документами з недостовірними даними, через митний пост «Ягодин», – інформує Волинська митниця ДФС.

Наш співвітчизник – мешканець Вінниччини, для проходження митного контролю надав сертифікат про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій, що містив недостовірні відомості про лісокористувача.

Цю невідповідність волинські митники з’ясували, коли поцікавилися у Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства реальним походженням та особливостями продажу транспортованої лісо- продукції.

Таким чином, громадянином України в особі підприємця вчинено дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, шляхом подання органу доходів і зборів документів, що містять неправдиві дані.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст.483 МКУ, та тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів.

Відтак, вантаж лісоматеріалів об’ємом майже 19 куб. метрів вилучено працівниками митниці.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок