<

Михайло Волинець: “Міністра поміняли, проте ніяких реальних змін у вугільній галузі так і не відбулося”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:51 | 30.06.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець стверджує, що міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик уникає спілкування з профспілками через небажання аналізувати складну ситуацію в енергетиці країни, яку з його приходом до керівництва так і не вдалося виправити.

Міністр змінився, а проблеми лишились ті ж. Михайло Волинець констатує, що Ігор Насалик більш схильний до комунікації, ніж його попередник Демчишин, проте це не гарантує повної поінформованості про ситуацію у вугільній галузі Волині.

“Мене дивує заміна кадрів з приходом міністра. При чому кадри міняють, не погоджуючи кандидатур з головою ОДА (практика Демчишина). Призначають на високі посади людей із окупованої території. Міністр мав би дослухатися до думки профспілок та місцевих органів влади, проте цього не робить. Скоріше всього, він дослухається до думки радників. Проте потрібно розуміти, що за його дії не відповідатимуть ці люди, лише він сам”, – відзначив голова Незалежної профспілки.

Михайло Волинець підкреслив, що голодування гірників шахти №1 “Нововолинська” під стінами Адміністрації Президента дало поштовх до початку аналогічних акцій протесту працівників інших копалень, результатом яких стала часткова виплата заборгованості шахтарям. Зараз голова “незалежників” працює над питанням виплати коштів вугільникам у повному обсязі.

Як повідомив голова Незалежної профспілки гірників України, 15-го липня у Кабінеті Міністрів відбудеться зустріч представників громадськості та уряду, де підніматимуть питання інтеграції України в ЄС, соціально-економічного становища, проблем та перспектив розвитку енергетики в державі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок