<

Ми не хочемо, щоб нас переводили в інший підрозділ, – боєць волинської тероборони

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:37 | 22.10.2014 / Новини / , , /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні
3w

Рідні бійців першого батальйону територіальної оборони врешті дочекалися голову обласної ради Валентина Вітра і домовилися не виставляти ультиматум з перекриттям доріг і голодуванням.

Військовий батальйону Олег Кивлюк пояснив, що нині їх намагаються переформатувати і ввести до складу однієї з регулярних частин Збройних Сил України, – повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

«Ми не відмовляємося воювати. Ми не хочемо, щоб нас переводили в інший підрозділ. Якщо ми станемо іншим підрозділом – перейдемо на забезпечення Міністерство оборони, а донедавна все фінансування йшло через облраду. А забезпечення Міноборони – нуль. Якщо за кошти з обласного бюджету нам вдавалося купувати запчастини, боєкомплект, то на забезпеченні Міноборони не буде й цього. І фактів, щоб це казати в нас досить. У деяких частин є танки, які їздять, та не стріляють, а є БМП, які стріляють, та не їздять. А як тільки нас віддадуть в Міноборони – нас порвуть, розпорошать», – каже військовий.

Нагадаємо, перший батальйон територіальної оборони створювався для оборони Волині на випадок НП. Але бійці зараз на передовій, і готові стояти далі в тому ж складі.

Крім того, у багатьох є чимало запитань до військових комісарів. Голова облради Валентин Вітер каже, що в батальйоні 90% – добровольці. А батьки кажуть протилежне – що майже всі чоловіки мобілізовані. Тож голова облради пообіцяв запросити і військового комісара на зустріч і запропонував тези листа.

«Ми маємо чітко визначити вимоги: щоб залишився тербатальйон, який має захищати терени Волинської області, щоб лишився він як сама бойова структурна одиниця – перший територіальний батальйон, в тому складі в якому він був. Відповідно до тих заяв добровольців, які писали тоді. Він переходить в пряме підпорядкування Міноборони. Ми хочемо почути відповідь – навіщо таке робити? Батальйон тер оборони, вважаю, свої обов’язки має виконувати на волинській землі. А якщо розформовується – то хай відправляється додому», – зазначив Валентин Вітер.

Водночас, він додав, що лист-звернення варто трохи відкоригувати: забрати ультиматум про перекриття доріг і голодування.

Якщо цей лист буде підписаний головою облради та головою ОДА, його можна буде надсилати Президенту, в Міноборони та Генштаб, і сесії скликати не потрібно. Родичі військових налаштовані рішуче, і йти з облдержадміністрації, поки не зустрінуться з Володимиром Гунчиком, наміру не мають.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок