<

“Ми були просто гарматним м’ясом”, – поранений волинський боєць

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:31 | 23.09.2014 / Новини / , /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні
417x556

Капітан Державної прикордонної служби України Веніамін Файчук з Луцька – один з тих, хто побував  у самому пеклі на передовій.

Поранений боєць зараз потребує допомоги, – повідомляє Цензор.нет.

У липні Веніаміна поранили. Лікарі вилучили в нього декілька внутрішніх органів,  також в нього зараження крові та роздроблена п’ята.

У хірургічному відділенні Центрального госпіталю для прикордонників він бореться за життя, очікуючи подальшого лікування в Ізраїлі.

З самого початку протистояння на Донбасі його, як і більшість прикордонників із заходу, відправили на східний кордон. Там вони потрапили під цілодобовий обстріл як із боку Росії, так із боку терористів.

«Ми стояли в 20 км від Сніжного, пункт пропуску Маринівка.  У кількох кілометрах вже знаходиться російське місто Куйбишеве. Збоку від нас стояла 72 бригада, десантура і артилерія. Ще коли не прийшли на Донбас російські війська, в української армії була можливість сміливо зачистити і Луганськ, і Донецьк. Але не давали, був приказ стояти на своїх позиціях”, – розповідає боєць.

“Наші блокпости потрапили в повне оточення, обстріл був практично постійно. Град, в основному, росіяни крили. Я був поранений 18 липня, коли ми в черговий раз потрапили в оточенні під мінометний вогонь. Всього тоді у нас було 7 поранених і 2 загиблих. У нас важкої техніки не було. У десантури була, але Градом спалили все. Ми були просто гарматним м’ясом. Тому що в бік Росії стріляти не можна було, щоб не провокувати. З іншого боку були «сепаратисти», але їх ми не могли дістати. У них тактика була: під’їжджали на відстані 5-10 км з села Степанівка, і починали обстріл. Обстрілювали з усіх боків. Щоб ви розуміли, поясню: важку артилерію не витримує жоден бліндаж. ГРАД пробиває землю на півтора метра і виносить все”, – продовжує Веніамін.

За словами Веніаміна, відсотків 80 донецьких і Луганських прикордонників перейшло на бік «ДНР» і «ЛНР».

Тому На Донбас посилали прикордонників із західного кордону.

«Та й виходу в них не було. Їх домівки та сім’ї – все там. Те ж саме, що в Криму було. Помилка полягала в тому, що служили на кордоні, в основному, місцеві. Зараз зрадники служать на пунктах пропуску, які захопили. Тільки служать вже самопроголошеним «республікам» », – вважає Веніамін.

Волонтери вже знайшли спонсора, який готовий  оплатити значну частину витрат на лікування бійця за кордоном.

Вже надіслані в ізраїльську клініку документи.  Тепер очікують відповідь.

Реквізити для надання допомоги Веніаміну:
Веніамін Файчук карта Приват 5363542302523684 Джерело:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця