<

МВФ може не дати Україні новий кредит через Коломойського і ПриватБанк – НБУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:19 | 13.10.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Національному банку України вважають, що перемовини між Україною та Міжнародним валютним фондом про новий кредит можуть загальмуватися через суперечку між державою та Ігорем Коломойським щодо ПриватБанку.

Про це сказала заступниця голови НБУ Катерина Рожкова в інтерв’ю Reuters, – пише Громадське.

За словами заступниці, уряд веде перемовини про нову кредитну програму МВФ обсягом 3,9 мільярда доларів. Рожкова сказала, що розмір програми може бути збільшений до 8 мільярдів доларів.

«Обговорення з МВФ наступного траншу фінансування заморожено через проблеми ПриватБанку. Це для них і для міжнародної спільноти червона лінія», — зазначила заступниця.

Вона попередила про небезпеку для інвестиційного клімату України, якщо суперечку не врегулюють належним чином. Рожкова вважає, що питання ПриватБанку повинне бути вирішене не шляхом розрахунків з колишніми власниками.

Заступниця голови НБУ зазначила, що розчарована рішенням Зеленського залишатися поза конфліктом, а не активно захищати рішення 2016 року.

Зазначимо, що ПриватБанк — найбільший та найбільш прибутковий банк в Україні. До 2016 року банк належав олігархам Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову, однак наприкінці 2016 року його було націоналізовано рішенням уряду через ризик банкрутства. Після націоналізації уряд докапіталізував банк, вливши у нього понад 150 мільярдів гривень у формі державних облігацій.

Наразі колишні власники ПриватБанку намагаються оскаржити націоналізацію банку та повернути над ним контроль, в той час як уряд, Нацбанк та сам ПриватБанк через суди намагаються отримати виведені з ПриватБанку напередодні націоналізації кошти.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота