<

Мустафа Найєм та журналіст Максим Щербина пропонують бойкот і компаній PepsiCo та Coca-Cola, які визнала Крим «російським»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:54 | 6.01.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Народний депутат Мустафа Найєм (фракція «Блоку Петра Порошенка») закликав громадян України бойкотувати вироби компанії Coca-Cola, яка внесла на мапу Росії окупований український Крим.

Повідомляє Радіо Свобода.

«Пропоную громадянам України у відповідь повернути компанію Coca-Cola на землю і відмовитися від покупки продуктів компанії, заодно нагадавши, що в жодній країні світу, в тому числі на батьківщині Coca-Cola, у США, Крим не визнається територією Росії, події на півострові називаються окупацією, у зв’язку з чим до Росії застосовуються економічні санкції», – написав він у фейсбуці.

Крім цього, додав депутат, «хотілося б дізнатися, що думає про це вибачення керівництво українського представництва компанії».

Найєм нагадав, що компанія Coca-Cola принесла вибачення за публікацію мапи Росії, на якій спершу були відсутні деякі частини цієї країни, зокрема, Калінінградська область і Курильські острови, але також не було й окупованого Криму. «Ми приносимо щирі вибачення за ситуацію, що склалася. Карта виправлена! Сподіваємося на ваше розуміння», – написала компанія під «виправленою» мапою, на якій позначили не тільки ті частини Росії, яких бракувало спершу, але й додали до Росії Кримський півострів.

«Особисто я не стану більше купувати цю продукцію і закликаю до цього всіх розсудливих співгромадян, у тому числі своїх друзів і підписаних на мене. Втрата невелика, заміну можна знайти. А ось принижувати цілу країну, яка зазнала тисячних втрат, і при цьому працювати на її ринку мені видається як мінімум дивним», – написав Мустафа Найєм і навів перелік продуктів і брендів, що є у портфелі українського відділення компанії: Burn; Coca-Cola; Fanta; Sprite; BonAqua; Nestea; соки Rich, BotaniQ і «Добрий»; Schweppes.

Він також закликав поширювати цей заклик із тегом #‎BanCocaCola.

Журналіст із Запоріжжя Максим Щербина запропонував бойкотувати і продукцію компанії PepsiCo, яка, як з’ясувалося, теж внесла на мапу Росії окупований український Крим.

«Зрадливість і дволичність брендів усюдисущі, і одним #‎BanCocaCola (тегом із закликом бойкотувати вироби компанії Coca-Cola – Ред.) Україні вочевидь не обійтися. Доведеться відмовитися від усієї шипучої гидоти відразу», – написав він у фейсбуці.

При цьому журналіст навів узяті з сайту російського підрозділу компанії PepsiCo мапу Росії, на якій під виглядом частини території цієї країни позначений окупований український Крим.

0CBFA22C-891D-42D8-86CF-861852FE3BBA_w640_r1_s_cx0_cy19_cw0
422F11F4-64EE-45D8-BED3-346D66A173E6_cx0_cy17_cw0_mw1024_s_n_r1




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця