<

МОЗ скасувало талони на прийом до лікаря

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:05 | 14.03.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Міністерство охорони здоров’я скасувало талони, звітність щодо диспансерного огляду і обов’язкові медичні карти для вступу до школи.

Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я.

Як зазначається, з 13 березня замість паперових талонів залишається тільки форма Журнал реєстрації амбулаторних пацієнтів – туди інформація буде переноситься автоматично із записів амбулаторної картки. У лікарнях, де немає комп’ютерів, цю форму поки будуть заповнювати в паперовому варіанті.

МОЗ стверджує, що всі талони в медустановах первинного ступеня просто складали в коробки, тому що вся необхідна інформація фіксується в карті хворого.

Замість диспансеризації – регулярного огляду здорових людей – із середини цього року буде перехід на скринінгові огляди за групами ризику.

Також з 13 березня не буде книги запису викликів лікарів додому – лікар не повинен буде звітувати про обов’язкові відвідини пацієнта, а надавати тільки інформацію про кількість звернень і кількість відвідувань. Лікар і пацієнт отримають доступ до контактних номерів телефону один одного і зможуть зв’язуватися безпосередньо, щоб разом вирішувати, чи потрібен візит додому.

“Наказом Міністерства скасовані талони і звітність щодо диспансерного спостереження. МОЗ розпочинає перехід на цивілізовану модель викликів лікарів додому і використання класифікації ICPC-2 в щоденній практиці лікарів”, – йдеться в повідомленні.

У МОЗ назвали форми первинної медичної документації “морально застарілими”.

“Готується уніфікація існуючих форм амбулаторних карт і їхнє узгодження з процесами комп’ютеризації. В результаті повинен залишитися тільки один вид амбулаторної картки, який буде враховувати особливості надання медичної допомоги дорослим і дітям”, – йдеться в повідомленні.

Також медкарта тепер буде не потрібна для дитини для вступу до школи чи дитячого садочка. Не буде і “медичної карти студента” – тільки загальна амбулаторна карта.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок