<

МОЗ пропонуватиме вводити локдаун в Україні на початку січня

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:40 | 4.12.2020 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Міністерство охорони здоров’я України пропонуватиме уряду ввести плановий жорсткий карантин з максимальними обмеженнями, починаючи з перших чисел січня тривалістю на три тижні.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу, – пише УНІАН.

“Наразі ми як МОЗ не будемо рекомендувати вводити жорсткий карантин до кінця грудня, адже бачимо стабільний приріст нових випадків коронавірусної хвороби без різких стрибків. І ми можемо стверджувати, що наша медична система повністю витримає те навантаження, яке зараз є у зв’язку з COVID-19”, – сказав міністр.

За його словами, у зв’язку з тим, що рівень захворюваності та рівень госпіталізації все одно залишається на достатньо високому рівні, МОЗ бачить необхідність “збити цю хвилю розповсюдження COVID-19 і довести її до мінімально можливих цифр”.

“Спираючись на медичні та протиепідемічні показники, ми будемо пропонувати уряду, скажімо так, плановий жорсткий карантин з максимальними обмеженнями, починаючи з перших чисел січня. Вважаємо, що тривалість такого карантину, щоб досягти максимального ефекту повинна бути протягом трьох тижнів”, – сказав Степанов.

Нагадаємо, в Україні припинили дію «карантину вихідного дня». Тому, поки що і на вихідні, і в будні будуть діяти карантинні обмеження щодо помаранчевої зони на території цілої країни.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер