<

МОЗ наполягає на створенні трьох госпітальних округів на Волині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:48 | 6.08.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У МОЗ знову проігнорували позицію Волинської облради щодо кількості госпітальних округів на території Волині.

Про це йдеться на сайті Волинської обласної ради.

До Української асоціації районних та обласних рад надійшов проект розпорядження Кабміну «Про затвердження переліку госпітальних округів у Волинській області».

Цей проект потребує узгодження з всеукраїнськими асоціаціями місцевого самоврядування, тому й потрапив до УАРОР. Асоціація просить обласну раду висловити свою позицію з цього питання до 8 серпня цього року.

Проектом розпорядження передбачено утворити на Волині три госпітальні округи з центрами в Луцьку, Ковелі та Нововолинську.

До Луцького госпітального округу пропонується долучити всі заклади охорони здоров’я, які надають вторинну медичну допомогу на території м. Луцька, Горохівського, Ківерцівського, Луцького, Маневицького та Рожищенського районів.

В Ковельський госпітальний округ пропонується об’єднати заклади м. Ковеля, Камінь-Каширського, Ковельського, Любомльського, Любешівського, Ратнівського, Старовижівського, Турійського та Шацького районів.

Госпітальний округ з центром в Нововолинську об’єднуватиме заклади м. Нововолинська, м. Володимира-Волинського, Володимир-Волинського, Іваничівського та Локачинського районів.

Нагадаємо, що обласна рада неодноразово розглядала питання про госпітальні округи на своїх засіданнях. Зокрема, на 10 сесії 2 лютого, було прийнято рішення «Про звернення Волинської обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров`я України та народних депутатів України від Волинської області».

Депутати визначилися, що в нашій області повинно бути 8 госпітальних округів з центрами в Луцьку, Ковелі, Нововолинську, Любомлі, Камені-Каширському, Маневичах та в Ратному.

Після того, коли офіційний Київ не погодився на ці пропозиції, відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення,охорони здоров’я, материнства та дитинства, на якому було рекомендовано створити на Волині 5 госпітальних округів з центрами в Луцьку, Ковелі, Нововолинську, Любомлі та Камені-Каширському.

В той же час, у пояснювальній записці МОЗ йдеться про те, що проект розпорядження щодо госпітальних округів на Волині не містить ознак дискримінації та співпадає з позицією Волинської ОДА.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер