<

Московський патріархат заборонив служіння настоятелю луцького храму, що перший в місті перейшов до ПЦУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:18 | 19.05.2022 / Новини / , /
Перегляди
19521
/ коментарів 10

Волинська єпархія Української православної церкви (Московського патріархату) заборонила служіння настоятелю Свято-Благовіщенського храму Луцька Володимиру Літвенчуку за ухилення в розкол.

Про це повідомляє Православна Волинь.

“Протоієрею Володимиру Літвенчуку, настоятелю Свято-Благовіщенського храму м. Луцьк, за ухилення в розкол, грубе порушення присяги священнослужителя указом керуючого Волинською і Луцькою єпархією забороняється у священнослужінні без права Причастя Святих Христових Таїн”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо: 15-го травня громада Свято-Благовіщенського храму УПЦ МП разом із настоятелем Володимиром Літвенчуком прийняла  рішення про приєднання до Православної Церкви України.

Зазначають, що священник, який перебуває під забороною, позбавляється права звершувати священнослужіння. Також такому священнику забороняється звершувати церковні Таїнства (Хрещення, Вінчання, Сповідь).

У випадку, якщо заборонений священник і звершив одне з них, Таїнства є недійсними. Окремо слід зазначити, що заборонений у служінні священник не має права благословляти людей та носити ієрейський хрест.

НагадаємоЄднаймося!: Гузь запустив всеукраїнську кампанію підтримки переходу до ПЦУ.

Сайт ініціативи “Єднаймося!”: https://yednaimosia.info/




коментарів: 10
  1. Матір Божа, що коїться… Недійсним таїнство буде , за яке уже заплачено по прейскуранту!

      • То шо, виходить шо Анатоль з ними водиться, раз всі їхні кричалки знає?
        А най його!

      • Біси, пишуть всяку єресь! Хто вони такі, щоб щось тут вирішувати? Чому вони після всього що сталося, щей щось пишуть, а не дають свідчення у СБУ?!

  2. рпц і мп це їх потрібно заборонити зовсім , враховуючи війну і депортувати в парашку

    • Ой ой, налякали. Звісно такого не зроблять, Конституція це забороняє діяти.

  3. Дивна стаття! Я так розумію це на підтримку МП. На мою думку всі таєнства проведені Мпістами є не дійсними, бо осв’ячені кров’ ю невинних людей, а це ідолопоклонство.

  4. Вже пора прийшла прокидатись від впливу РФ. І старої брехні царської Москви. Україна сильна і непереможна тільки разом. Слава Україні!!! А мовчання зло.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер