<

Moody’s озвучило нові терміни можливого дефолту України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:58 | 27.07.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Реальна загроза введення Україною мораторію на виплату зовнішніх боргів наступить у вересні, вважають аналітики агентства.

Виплата Україною 24 липня процентного доходу за єврооблігаціями з погашенням у липні 2017 року не усуває ризик введення країною мораторію на наступні зовнішні виплати, що, по суті, є оголошенням технічного дефолту. Про це йдеться в огляді міжнародного рейтингового агентства Moody’s Investors Service, – пише Корреспондент.

Зазначена виплата була здійснена, щоб уникнути зриву переговорного процесу з приватними кредиторами, який до теперішнього часу мав певний прогрес, вважають аналітики Moody’s. З цієї ж причини уряд України, швидше за все, 23 серпня виплатить $60 млн процентного доходу за єврооблігаціями на $1,5 млрд з погашенням в 2021 році.

Разом з тим реальна загроза введення мораторію наступить у вересні, коли Міжнародний валютний фонд (МВФ) та інші міжнародні кредитори України вимагатимуть від її уряду конкретної угоди з приватними кредиторами.

“Ми очікуємо, що Україна утримається від погашення 23 вересня єврооблігацій на $500 млн, емітованих в 2010 році, якщо уряду України до завершення чергового квартального перегляду програми співпраці з МВФ не вдасться досягти угоди з приватними кредиторами”, – сказано в документі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер