<

«Монополісти, сіли на голову і спустили ноги», – Гройсман обіцяє розібратися з облгазами

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:16 | 7.12.2018 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Міністерство енергетики та НКРЄКП перевірять облгази, які вимагають зі споживачів додаткові суми за газ.

“Платіть тільки за фактично спожитий газ. І не більше 8,55 [грн за кубометр]. Усе інше – шахрайство з боку постачальних організацій.

Про це сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман на годині запитань до уряду, пише Gazeta.ua.

“Нафтогаз дав роз’яснення, із якого виходить, що жодних боргів бути не може. Я підготував доручення до міністра енергетики і звернусь до Національної комісії, яка має повноваження контролю та перевірки. Їх треба вжарить по перше число. Вони, монополісти, сіли на голову і спустили ноги”, – сказав Гройсман.

Побутові споживачі газу отримали від збутових компаній платіжки з донарахуваннями. Такі “листи щастя” прийшли споживачам із лічильниками — облгаззбути зробили перерахунок за останні 3 роки і запропонували споживачам доплатити.

Додаткові рахунки у платіжках газівники пояснили тим, що населення споживає 11,2 млрд м3 газу в рік. 80% цього обсягу споживається взимку. Водночас спожитий газ обліковується лічильниками, які встановлені надворі, без приведення до стандартних умов. Тобто не враховується втрата газу під час морозів, через це у рік українці споживають, але не оплачують 500 млн кубометрів газу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа