<

Молодь мандрувала визначними місцями часів Богдана Хмельницьокого та Холодноярської республіки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:53 | 30.11.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Молодь мандрувала визначними місцями часів Богдана Хмельницьокого та Холодноярської республіки

 Впродовж 25-27 листопада 36 юнаків та дівчат зі всієї України пройшли більше 60 км, відвідавши найвизначніші пам’ятки Холодного Яру, що в Чигиринському районі на Черкащині. Організатором мандрівки є громадська організація “Всеукраїнський молодіжний рух “Національний Альянс”. 

Відкриття табору відбулось на Замковій горі в м. Чигирин, тут учасникам була проведена екскурсія резиденцією Богдана Хмельницького. Далі молодь рушила до с. Суботів, де учасники табору відвідали Іллінську церкву, яка мала оборонне значення, а також стала родинною усипальницею Хмельницьких.

Другий день табору припав на День вшанування жертв Голодоморів. Провід табору запропонував учасникам дотриматись 33-годинного посту для духовного єднання та вшанування жертв Голодомору. «Це повинно стати для нас не лише випробуванням свого шлунку, чи зможе він витримати голод, а й усвідомленням важкості умов, в які були загнані українці радянською владою,» – наголосив комендант табору друг Серпень. 

Першим об’єктом, який відвідали учасники мандрівки 26 листопада, стали три криниці, які були викопані за наказом Богдана Хмельницького на честь спільної боротьби українського, російського і білоруського народів у визвольній боротьбі проти польської шляхти. Далі шлях мандрівників пролягав полями та лісами до с. Полуднівка. В с. Івківці таборовики завітали в просвітницько-розважальний комплекс «Зерноленд». Тут учасники мали нагоду поліпити з глини, викувати виріб з заліза, ознайомились зі всіма процесами виготовлення нитки з коноплі та кропиви, а також доторкнутись до предметів побуту селян Черкаської області. Після цього молодь рушила до с. Медведівка, де зупинилась на ночівлю. На вечірню ватру до учасників заходу завітав завідувач філіалом “Холодний Яр” національного історико-культурного заповідника “Чигирин” Богдан Легоняк. Чоловік розповів про історичні події, які відбувались на території, якою мандрує молодь. 

Останній день мандрівки розпочався з екскурсії краєзнавчим музеєм с.Медведівка. Екскурсовод показала експозиції, що якнайкраще представляли побут черкащан та розповіла про Холодноярські повстання. Далі таборовики рушили в напрямку до с. Мельники, де відвідали меморіальний знак «Героям Холодного Яру» та могилу головного отамана Холодноярської республіки Василя Чучупаки. Наступним об’єктом подорожі став Гайдамацький став, де й досі захисники України освячують свою зброю. Далі всі рушили до Мотронинського монастиря, який завжди був центром національно-визвольного руху. 
Кінцевою точкою подорожі став 1100-літній дуб Максима Залізняка в с. Буда. По дорозі до нього учасники відвідали джерело св. Онуфрія та склик – традиційне місце збору козаків і гайдамак та центр Холодного Яру. 
Після завершення таборування між учасниками панував хороший дружній настрій, дорогою до м. Черкаси таборовики співали українських пісень та ділились своїми враженнями від мандрівки. 

Організатори висловлюють подяку Управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА, Суботівській сільській раді, Медведівській сільській раді, національному історико-культурному заповіднику «Чигирин» та Українській академії лідерства за сприяння в проведенні заходу.

Прес-служба ГО «ВМР «Національний Альянс»

unnamed-56
unnamed-55
unnamed-53
unnamed-52
unnamed-51




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер