<

Мобілізація в рф: стало відомо, скільки росіян покинули країну за тиждень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:05 | 30.09.2022 / Новини / , /
Перегляди
209
/ 1 коментар

За сукупними даними з різних країн, понад 200 тисяч осіб прибули з росії до Грузії, Казахстану і ЄС з тих пір, як президент росії володимир путін 21-го вересня оголосив про негайну «часткову мобілізацію» російських громадян.

Про це повідомляє CNN, – передає УНІАН.

При цьому близько 100 тисяч росіян перетнули кордон Казахстану за останній тиждень, заявив у середу заступник міністра внутрішніх справ Казахстану Марат Кожеєв.

Згідно з опублікованими у вівторок даними МВС Грузії, з 21 по 26 вересня грузино-російський кордон перетнули не менше 53 136 осіб.

За даними Європейського агентства прикордонної та берегової охорони Frontex, за останній тиждень (19-25 вересня) в Європейський Союз в’їхало майже 66 000 громадян росії, що більш ніж на 30% більше, ніж минулого тижня.

У цю інформацію не включені дані з Монголії та Вірменії, куди в останні дні також їздили громадяни росії. Офіційних даних з росії не було у відкритому доступі.

Як повідомляє Sky News, за останній тиждень виїхало стільки ж, скільки за весь час війни. Одна молода мати, яка перебралася до Грузії заявила, що не можна виховувати дітей в країні, яка посилає чоловіків вбивати проти їхньої волі.

Журналістам видання вдалося анонімно поговорити з кількома чоловіками із районів рф на Кавказі.

Чоловік з Дагестану сказав, що ситуація там погіршується. За його словами, молодих людей заганяли в мікроавтобуси і відправляли на військову підготовку. Він сам поїхав з росії, поки мав можливість.

Інший чоловік із Чечні сказав, що після наказу путіна про мобілізацію “настрій молодих чеченців погіршився. Всі намагаються якомога швидше покинути територію Чечні, побоюючись мобілізації”.

“Я не думаю, що вони будуть сильно старатися, тому що багато хто з нас думають, що це не наша війна і що росія – агресор. Це не захист інтересів їхньої батьківщини”, – сказав він.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер