<

Міжнародний трибунал з морського права зобов’язав Росію повернути українських полонених

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:41 | 25.05.2019 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Міжнародний Трибунал з морського права зобов’язав Росію негайно звільнити наші військові кораблі та повернути їх під наш контроль, а також звільнити військовослужбовців  і повернути в Україну. Президент України Володимир Зеленський вважає, що виконання Росією наказу трибуналу ООН може стати першим сигналом про готовність до припинення “конфлікту” з Україною.

Про це у фейсбук повідомила заступниця міністра закордонних справ Лана Зеркаль, – передає Прямий.

“Наказ Трибуналу є чітким сигналом Росії, що вона не може порушувати міжнародне право безкарно. Затримання трьох військових кораблів та 24 військовослужбовців на борту є грубим порушенням імунітету, яким користуються військові кораблі згідно з Конвенцією ООН з морського права та за загальним міжнародним правом, – йдеться в повідомленні.

Також вона додала, що Україна очікує, що Росія швидко та в повному обсязі виконає наказ Трибуналу.

“Нагадаю, що в подібній справі – Arctic Sunrise – Росія також не брала участі, але швидко звільнила людей”, – зауважила Зеркаль.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що виконання Росією наказу трибуналу ООН про звільнення українських моряків і кораблів може стати першим сигналом про готовність до припинення “конфлікту” з Україною.

Володимир Зеленський написав у фейсбуці, що Росія таким чином може зробити крок до розблокування переговорів і вирішення створених нею проблем у цивілізований спосіб.

“Виконання РФ наказу Міжнародного трибуналу ООН про звільнення захоплених українських моряків і кораблів може стати першим сигналом з боку російського керівництва про реальну готовність до припинення конфлікту з Україною. Таким чином Росія може зробити крок до розблокування переговорів і вирішення створених нею проблем у цивілізований спосіб. Побачимо, який шлях оберуть у Кремлі. Але ми дуже чекаємо наших хлопців удома!”, – написав президент Зеленський у соцмережі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер