<

Міжнародний суд ООН опублікував меморандум України з доказами порушень Росії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:21 | 4.06.2019 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
Міжнародний суд ООН опублікував український меморандум, у якому документально підтверджено порушення Росією Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Як повідомляє Цензор.НЕТ, документ оприлюднено на сайті суду.

Основна його частина нараховує 69 сторінок. До меморандуму додаються також понад тисячу додатків, але для перегляду вони зараз недоступні. У них викладено доводи по суті справи.

У меморандумі є розділи про фінансування Росією тероризму в Україні, обстріли міст на Донбасі, збиття Малайзійського літака MH17, переслідування кримських татар та етнічних українців у Криму тощо.

Нагадаємо, 16 січня 2017 року Україна подала позов до Міжнародного суду ООН для притягнення Російської Федерації до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації упродовж її незаконної агресії проти України. Позов подано в межах Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Слухання в Міжнародному суді ООН у Гаазі (Нідерланди) за позовом України для притягнення Росії до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації упродовж її агресії проти України відбулися 6-9 березня 2017 року. Україна представила аргументи 6 та 8 березня, Росія – 7 та 9 березня. Позов на 45 сторінках опубліковано на сайті суду.

12 червня 2018 року Україна подала меморандум, який описує і доводить усі порушення конвенцій з боку Росії.

12 вересня Росія передала на розгляд Міжнародного суду свої попередні зауваження, Москва наполягає на відсутності у суду юрисдикції для розгляду справи.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер