<

Міжнародний день інвалідів у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:49 | 3.12.2014 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Приурочені збори до Міжнародного дня інвалідів відбулися 3 грудня у Міській Раді міста Нововлинська.

Як і зазвичай на таких зборах були обговорені питання про досягнення і проблеми, які стосуються інвалідів у місті та країні. Були відзначені та нагородженні найактивніші діячі в цій галузі.

Перед аудиторією виступали представники місцевої влади та громадські активісти. Окрім тематичних питання, Едуард Савік  згадав про проекти які плануються втілитись в життя, такі як: екотехнопарк, модернізація 7 школи (за ініціативою проекту Європейського Союзу), переобладнання аварійної котельні в районі 3 шахти, введення альтернативних видів палива.

Фото00012

Йдучи на збори шахтарів-інвалідів журналісти “БУГу” вирішили звернути увагу наскільки наші вулиці пристосовані для людей з обмеженими можливостями. Висновки не зовсім втішні, зокрема, це стосується пандусів та ліфті.

Фото00011
Фото00010
Фото00009
Фото00008

Для “БУГу” дав коментарі  громадський діяч, який співпрацює близько 15 років із УТОС (всеукраїнська добровільна громадська організація інвалідів по зору) Євгеній Недищук. Ми запитались хто повинен опікуватись такими питаннями як облаштування пандусами, зокрема, приміщень державних установ. Його висновки – це сумні реалії, цим має займатись, звичайно ж, Міська Рада та Комунальна служба міста. Якщо від усіх приватних підприємств це вимагається і виконується, то держустанови, повинні самі себе контролювати. Але чи відбувається це? Журналісти “БУГу” вирішили порівняти приміщення Пенсійного Форду та будь-якого магазину поруч з ним. Ситуація на рівні з абсурдом. Справді, більшість магазинів облаштовані пандусами, наскільки вони відповідають стандартам ми не знаємо, але факт – вони є. Відділення Пенсійного Фонду знаходиться на останньому поверсі трьохповерхової будівлі, пандуса немає, але є табличка з написом “натисніть кнопку”, ми так зрозуміли для виклику когось із служби. Ми хотіли перевірити дієвість, але вияснилось, що кнопки там немає. Та якби і була, і працювала, виникає питання – чи дало б це результат?!

Фото00001
Фото00013

Далі ми проходили повз “Палац Культури” , висновок – пандуса немає, інвалідів-калясочників там не чекають. Наступний пункт зупинки “Міська Рада”, пандус є…

З Міжнародним днем інвалідів!




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок