<

Міжнародні резерви України зросли до найбільшого значення за останні 8 років

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:31 | 7.07.2020 / Новини / /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

У червні 2020 року обсяги міжнародних золотовалютних резервів України зросли на 12,4% або понад 3 мільярди доларів — до 28,51 мільярда доларів.

Про це повідомляють у Національному банку України, пише Громадське.

«Востаннє на такому рівні вони перебували восени 2012 року. Суттєве зростання резервів упродовж минулого місяця зумовлене як надходженням першого траншу за новою програмою з Міжнародним валютним фондом і пов’язаного фінансування, так і нарощенням купівлі валюти Національним банком на міжбанківському валютному ринку», — зазначають у Нацбанку.

Від МВФ Україна отримала 2,076 мільярда доларів, від ЄС — 500 мільйонів євро. Крім цього, 353,3 мільйона євро залучили від продажу валютних облігацій на внутрішньому ринку.

Разом з цим, уряд витратив 1,19 мільярда доларів на погашення валютних боргів. Більшу частину цієї суми склали облігацій, взяті під гарантії США.

Зростанню обсягів резервів сприяли й дії Національного банку, який протягом червня викупив з валютного ринку 1,15 мільярда доларів.

Наразі обсягів резервів достатньо для забезпечення 4,8 місяця майбутнього імпорту. Безпечним вважається рівень резервів, достатній для забезпечення щонайменше 3 місяців майбутнього імпорту.

На початку червня 2020 року міжнародні резерви складали 25,37 мільярда доларів, на початку травня — 25,69 мільярда доларів.

Міжнародні резерви (або золотовалютні резерви) — це грошові та фінансові накопичення держави у світових валютах (доларах, євро) та дорогоцінних металах. Вони необхідні для того, аби коригувати курс національної валюти (продажем валюти за встановленим курсом Нацбанк може регулювати курс валют) та розраховуватись за валютними зобов’язаннями держави.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер