<

Міжконфесійні суперечки точаться у вісімнадцятьох населених пунктах Волинської області

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:29 | 31.07.2016 / Новини /
Перегляди
108
/ Коментарі відсутні

На Волині – міжконфесійні суперечки у вісімнадцятьох населених пунктах.

Про це 29 липня під час телеефіру на телеканалі «Нова Волинь» повідомив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, – пише ІА Волинські новини.

З його слів, за станом на сьогодні 50% православних волинян – це вірячи київського патріархату, а інші 50% – московського.

«І цей паритет є досить швидким. Тому зафіксовані спроби окремих політичних лідерів розхитати стабільність у області. Намагання від місцевої влади посварити прихожан обох патріархатів між собою чітко спостерігаються в Горохівському районі та у селі Піддубці. Головне, щоб від цих конфліктів не страждали люди. Повинні вести між собою діалог єпископи і митрополити обох конфесій», – пояснив власне бачення ситуації очільник області.

Він пообіцяв вести відповідну пропозицію на раді церков створити узгоджувальну групу чи раду, яка вирішуватиме, як компромісно згладити ситуацію і не доводили до конфліктів на місцях.

«Нам не треба ці конфлікти, бо за ними стоять інші служби. Усі суперечки з’являються в російських ЗМІ. Потрібно зберегти будь-яким способом стабільність в міжконфесійних відносинах», – резюмував губернатор.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер