<

Між Варшавою та Равою-Руською тестують нове залізничне сполучення

12:44 | 6.04.2023 / Новини / , /
Перегляди
128
/ Коментарі відсутні

У тестову поїздку вирушив перший поїзд, який за кілька місяців дасть старт сполученню між Варшавою та Равою-Руською з пересадкою на Львів.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

З 5-го квітня українські та польські залізничники спільно проводять тестово-випробувальну поїздку маршрутом Люблін – Рава-Руська євроколією 1435 мм. Таким чином, для пасажирів польського напрямку Рава-Руська (Львівська область) стане пунктом зручної пересадки між поїздом на євроколії та поїздом Укрзалізниці на українській колії, який своєю чергою домчить пасажирів до Львова.

«Запуск сполучення між Варшавою, Любліном, Равою-Руською та Львовом дозволить задовольнити величезний попит українців на зручну логістику поїздом до та з польської столиці, а також розвантажити автомобільні пункти пропуску. Працюємо над тим, щоб наші країни стали ще ближчими одна до одної», – прокоментував віцепремʼєр з відновлення України Олександр Кубраков.

Відновлений залізничний пункт пропуску у Раві-Руській не обслуговував пасажирів понад 20 років. Укрзалізницею відновлено ділянку євроколії довжиною 8,4 км та відреставровано вокзал на станції Рава-Руська. Після тестової поїздки польській стороні знадобиться декілька місяців для розгортання повноцінного митно-прикордонного контролю та завершення формальностей, після чого буде оголошено дату старту регулярного сполучення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер