<

Між Естонією і Фінляндією можуть побудувати найдовший у світі підземний туннель

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:16 | 14.08.2019 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Проект будівництва найдовшого у світі тунелю між Таллінном і Гельсінкі, на який планується витратити 15 млрд євро, зіткнувся з першими труднощами.

Про це повідомляє Mind.UA. Уряд Естонії схвалить проект тільки в тому випадку, якщо отримає детальні гарантії його завершення.

«Нам потрібно чітке розуміння того, звідки і в якій кількості приходять гроші, – зазначає міністр економіки Естонії Тааві Аас. – Де гарантії того, що проект буде завершений? Автори проекту не змогли пояснити, як вираховують число людей, які зможуть користуватися тунелем».

У листі, направленому Finest Bay Area, міністр держуправління Яак Ааб написав, що запропоновані терміни завершення робіт нереалістичні. Автори проекту вказували, що побудують тунель до 2024 року, але проведене європейською владою в минулому році дослідження показало, що на будівництво потрібно 15 років.

Якщо автори проекту нададуть потрібну інформацію, Естонія підпише з Фінляндією в наступному місяці меморандум про взаєморозуміння.

Ідея проекту полягає в тому, щоб з’єднати дві країни 103-кілометровим тунелем, по якому їздитимуть надшвидкісні поїзди. Доїхати з однієї столиці в іншу можна буде за 20 хвилин. Зараз же для цього необхідно переправлятися по затоці на поромі, що займає 1,5-2 години.

Цей шлях регулярно долають десятки тисяч естонців, які працюють в районі Гельсінкі, і фінські туристи, які прямують у Таллінн. Естонія і Фінляндія роками обговорювали способи спростити транспортне сполучення.

Проект тунелю розробила фінська компанія Finest Bay Area, якою володіє Пітер Вестербака – колишній топ-менеджер Rovio Mobile, яка створила мобільну гру Angry Birds. Крім тунелю, проект передбачає створення в Фінській затоці штучного острова, де зупинятимуться поїзди.

На острові передбачається побудувати нерухомість для постійного проживання близько 50 000 чоловік. Китайський фонд Touchstone Capital Partners погодився вкласти в проект 15 млрд євро і повністю покрити його вартість. Forbes також відзначав інтерес до проекту інвесторів з Росії та Північної Америки.

Новий тунель може стати найдовшим залізничним тунелем у світі. Зараз це звання носить Готардский залізничний тунель, який відкрився в Швейцарії в 2016 році. Його протяжність становить 57 км, а на його будівництво пішло майже 20 років і понад $12 млрд.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа