<

Місцеві вибори у Росії: МЗС України просить світ посилити тиск на РФ через «вибори» у Криму

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:34 | 8.09.2019 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

8-го вересня у Росії проходить місцеві вибори – близько 6 тисяч виборчих кампаній і референдумів різного рівня, в тому числі в окупованому Криму. МЗС України закликає міжнародних партнерів дати принципову оцінку незаконним діям Росії з організації і проведення так званих «місцевих виборів» в окупованому Криму і посилити тиск на РФ.

Про це інформує УП.

У 16 регіонах обиратимуть голів суб’єктів: в Астраханській, Сахалінської, Курганській, Липецькій, Курській, Челябінській, Оренбурзькій, Мурманській, Волгоградській і Вологодській областях, Санкт-Петербурзі, Забайкальському і Ставропольському краях, республіках Башкортостан, Алтай і Калмикія.

У Кабардино-Балкарії, Інгушетії, а також в окупованому Криму, так званих, «голів» обере «парламент».

У 13 регіонах оберуть депутатів законодавчих зборів, в тому числі у Москві. У трьох адміністративних центрах суб’єктів федерації оберуть мерів (Новосибірськ, Улан-Уде і Анадир), у 22 столицях – депутатів представницьких органів влади. У Санкт-Петербурзі також пройдуть вибори в 109 муніципальних рад.

На виборах до Мосміськдуми реєстрацію пройшли 225 кандидатів: 58 самовисуванців і 167 партійних кандидатів.

За місця в столичному парламенті поборються представники дев’яти партій: ЛДПР (45 кандидатів), КПРФ (42 кандидата), “Справедливої ​​Росії” (39 кандидатів), “Комуністів Росії” (31 кандидат), партії “Родина” (4 кандидата), партії “Яблуко” (3 кандидата), а також “Партии роста”, екологічної партії “Зелені”, “Громадянської сили” (по одному кандидату).

Нагадаємо у Росії неодноразово відбувались акції протесту, з вимогами допустити опозиційних кандидатів до виборів Мосміськдуми. Протестантів затримували та арештовували.

До слова, МЗС України закликає міжнародних партнерів дати принципову оцінку незаконним діям Росії з організації і проведення так званих «місцевих виборів» в тимчасово окупованому Криму, не допускати контактів на національному та регіональному рівнях з незаконними інституціями російської окупаційної адміністрації та її представниками, а також посилити зусилля з метою припинення окупації Криму.

Відповідну заяву опублікували на сайті відомства.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок