<

Місцеві громади Волині у січні отримали 10,5 мільйона гривень плати за землю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:13 | 23.02.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У січні 2016 року на Волині сплачено понад 10,5 мільйона гривень плати за землю. Сума січневих надходжень з плати за землю перевищила минулорічні показники на 32,6 відсотка.

«Таке зростання сплати одного з бюджетоутворюючих для місцевих громад платежу – прогнозоване, оскільки ще в минулому році за рахунок реалізації спільних з органами виконавчої влади області комплексу заходів  виявлено та залучено до сплати нових  платників податків», – зазначає в.о. начальника Головного управління ДФС у Волинській області Олександр Юристовський.

Разом з тим, задля стабільного надходження плати за землю в ГУ ДФС Волині рекомендують керівникам місцевого самоврядування та виконавчої влади своєчасно надавати до органів ДФС переліки орендарів, з якими укладено договори оренди землі на 2016 рік та обов’язково своєчасно інформувати про зміни до діючих договорів оренди землі  чи укладення нових.

Звертаємо увагу, що цього року будуть чинними ставки земельного податку, затверджені місцевими радами відповідно до граничних норм, визначених у Податковому кодексі України. А саме, відповідно до пункту 274.1 статті 274 Податкового кодексу України ставка податку, за земельні ділянки, по яких проведено нормативну грошову оцінку, встановлюється ставка у розмірі не більше 3 відсотків від їх нормативної грошової оцінки, а для сільськогосподарських угідь, пасовищ, сіножатей та земель загального користування – не більше 1 відсотка від їх нормативної грошової оцінки.

Крім цього, при плануванні доходів бюджету на 2016 рік від надходжень з плати за землю слід врахувати, що з 1 січня 2016 року діють нові коефіцієнти індексації нормативної грошової оцінки землі.

Зокрема, для ріллі, багаторічних насаджень, сіножатей пасовищ та перелогів встановлено коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки землі на рівні 1,2. Нормативна грошова оцінка земель населених пунктів та інших земель несільськогосподарського призначення здійснюється із застосування коефіцієнта 1,433.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок