<

Місцеві бюджети Волині отримали податкових платежів на 30,6 відсотка більше

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:58 | 14.07.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

За підсумками І півріччя 2015 року до місцевих бюджетів надійшло 760,7 мільйона гривень податків і зборів. Аналогічні показники минулого року ця сума перевищує на 30,6 відсотка. Бюджетні призначення виконано на 134,1 відсотка.

«Збільшення надходжень до місцевих бюджетів на понад 178  мільйонів гривень – це чудова перспектива виконання запланованих органами місцевого самоврядування програм та черговий крок у забезпеченні фінансової самостійності територіальних громад», – наголосив під час зустрічі з представниками органів місцевої влади начальник Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Керівник ГУ відомства в області запевнив, що всі ініціативи органів ДФС, які стосуються наповнення бюджетів, мають повну підтримку  голови облдержадміністрації, голови обласної ради, а також правоохоронних та контролюючих органів.

«А от практика роботи з органами місцевого самоврядування в процесі складання та виконання місцевих бюджетів в попередньому році показала, що у багатьох випадках сільські та селищні голови не володіють в повному обсязі всім бюджетним потенціалом своєї території, у зв’язку з чим певна частина бази оподаткування залишається поза бюджетом», – зауважив Віталій Чуй.

Оскільки стабільне збільшення бюджетних надходжень відповідає інтересам громад, то, не гаючи часу, лідери територіальних громад повинні впорядкувати Паспорти територіальних громад з тим, щоб мати об’єктивну інформацію щодо потенційних надходжень.

«Паспорт територіальної громади – це універсальна база даних про землекористувачів, платників акцизу з роздрібного продажу, наявні трудові ресурси, нерухомість, транспорт тощо. Зібрана та систематизована інформація Паспорту громади має практичну цінність з точки зору забезпечення надходжень», – вважає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця