<

Місцеві бюджети Волині отримали 146 мільйонів гривень плати за землю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:42 | 14.12.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Протягом одинадцяти місяців 2015 року на Волині сплачено 146 мільйонів гривень плати за землю. Сума надхожень цього податкового платежу перевищує минулорічні показники на 40 відсотків.

Вже у наступному році  адміністрування земельного податку, що є вагомою складовою доходів місцевих бюджетів, буде здійснюватися на підставі рішень відповідних сільських, селищних, міських рад. Згідно Податкового кодексу України такі рішення прийняті та оприлюднені до 15 липня 2015 року переважною більшістю місцевих рад», – звернула увагу учасників наради у Волинській ОДА заступник начальника Головного управління ДФС у Волинській області Тетяна Харченко.

Як повідомила посадовець, із 412 територіальних громад області відповідні рішення прийняті 409-тьма радами.

«Пільги зі сплати земельного податку надали 366 місцевих рад в основному органам державної влади, місцевого самоврядування, Збройним Силам, Державній прикордонній службі та іншим закладам, установам організаціям, які утримуються за рахунок бюджетних коштів. Тим не менше,  аналіз прийнятих рішень свідчить про збільшення надходжень земельного податку та орендної плати за землю  у 2016 році на 16 відсотків, тобто це близько 19 мільйонів гривень додаткових надходжень», – наголосила Тетяна Харченко.

Як  свідчить аналітика, юридичні особи з початку цього року сплатили більше 118 мільйонів гривень плати за землю. Тим часом, фізичні особи за цей час поповнили місцеві скарбниці на 27,8 мільйона гривень цього платежу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер