<

Місто в Німеччині введе податок на пластик

Цей запис опубліковано більш як рік тому
06:17 | 24.12.2018 / Новини / /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Місто Тюбінген на південному заході Німеччини стане першим у країні, який введе податок на продукти одноразового використання – чашки для кави, коробки для піци й інші контейнери для доставки їжі.

Мер міста Борис Палмер від партії Зелених повідомив, що міська рада вже працює над законодавством, – повідомляє Кореспондент з посиланням на Deutsche Welle.

“Зробивши виробництво сміття більш дорогим, ми ліквідуємо фінансові стримувальні фактори… Одноразова упаковка не повинна бути дешевшою, ніж багаторазова”, – сказав мер. Згідно із планом, нові податки хочуть ввести протягом найближчих місяців.

Магазини, кафе і ресторани швидкого харчування повинні будуть платити податок за кожну використану чашку або контейнер одноразового використання. За період із 2016 пo 2017 роки витрати на утилізацію сміття у громадських місцях Тюбінгена виросли на 50 тисяч євро. 

План міської влади відображає нову тенденцію відмови від використання одноразових предметів через вплив відходів на навколишнє середовище та зміну клімату. 

Нагадаємо, що Європейський Союз погодився ввести заборону на пластикові виробиодноразового використання, зокрема ватяні палички, пакети, соломинки для напоїв, тарілки і столові прибори.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа