<

Місцями до +40 градусів: розповіли, яким буде літо в Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:43 | 6.06.2021 / Новини / /
Перегляди
686
/ Коментарі відсутні

Початок червня в Україні виявився дощовим і досить прохолодним, але літо ще принесе спеку, місцями стовпчики термометрів підніматимуться до +40 градусів.

Про це Апострофу розповів географ-метеоролог, кандидат географічних наук, директор Гідрометцентру України Микола Кульбіда.

Він пояснив, на чому базує свій прогноз, що нинішнє літо в Україні буде дуже спекотним.

“Справа в тому, що тенденції зміни температурного режиму за останні років 20 показують про те, що середня температура літнього періоду зросла від 1,5 до 2 і навіть більше градусів. Це особливо стосується липня і серпня. Зростання температури триває”, – зазначив Кульбіда.

Метеоролог додав, що 2021 і два попередні роки входять до п’ятірки рекордних років на земній кулі з точки зору зростання температурного режиму.

“Тому інших варіантів, крім як говорити про те, що у нас буде влітку, особливо в липні і серпні, дуже багато днів з температурою 30-35 градусів, немає. В окремі дні температура може досягати 40 градусів, причому це можуть бути різні регіони: південь, схід і навіть захід. Імовірність приблизно однакова. Ми повинні говорити про те, що в найближчі десятиліття в Україні вже не буде іншого літа. Воно може бути тільки спекотним”, – говорить він.

За словами Миколи Кульбіди, певні винятки, які ми маємо в травні та на початку червня (холодні температури) – можуть бути. Але, як правило, виключення завжди підтверджують загальне правило.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер